Care sunt beneficiile lucratului la distanță

Care sunt beneficiile lucratului la distanță

Care sunt beneficiile lucratului la distanță

Foarte multe persoane sunt obișnuite să își desfășoare activitatea zilnică într-un birou, alături de o echipă și sub stricta supraveghere a unui șef. Cu toate acestea, noile tendințe în materie de joburi se îndreaptă către lucratul la distanță, care aduce o serie de beneficii celor care aleg să muncească în acest mod.

Lucratul de la distanță este o practică din ce în ce mai întâlnită în România și asta pentru că angajatorii au ajuns la concluzia că această formă de muncă îi stimulează pe angajați și îi ajută să dea mai mult randament. Astfel, conform unor studii recente, munca la distanță duce la creșterea productivității. Mai mult, angajații care lucrează în acest mod și care suferă de claustrofobie se simt mult mai bine având la dispoziție posibilitatea de a-și schimba  frecvent spațiul de lucru.

Care sunt beneficiile lucratului la distanță?

Lucratul la distanță elimină din start mediul de lucru aglomerat și gălăgia dintr-un birou, ceea ce duce automat la creșterea nivelului de concentrare. În plus, munca de la distanță îi ajută pe angajați să evite traficul aglomerat din orașe, reușind astfel să economisească timp prețios pe care îl pot folosi în mod inteligent.

Un alt beneficiu al lucratului la distanță este acela că cei care adoptă un astfel de program au posibilitatea de a petrece mai mult timp alături de cei dragi și astfel sunt mai relaxați, lucru care se vede și în rezultatele pe care reușesc să le obțină.

Care sunt dezavantajele lucratului la distanță?

Chiar dacă sunt multe persoane care preferă să lucreze la distanță, există și voci care se opun acestei modalități de lucru. Aceștia consideră că lucratul la distanță are efectele negative asupra comunicării dintre angajat și angajator, lucru care în final poate afecta serios compania. Mai mult, persoanele care preferă să meargă zilnic la birou sunt de părere că socializarea este un lucru important, care ajută la o mai bună dezvoltare a omului, iar acest lucru se poate întâmpla doar într-un loc în care există mai multe persoane.

Foto: shutterstock

Citește și:

Cum să strălucești la locul de muncă. 10 lucruri pe care le poți face ca să-ți impresionezi șeful și să câștigi mai mulți bani

Cei care se întorc mai repede la muncă după ce au devenit părinți vor primi mai mulți bani de la stat

Locuri de munca pentru pesoane defavorizate

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse