Care este mai mare greşeală a femeii în relaţia cu bărbatul? Explicația uluitoare a Părintelui Constantin Necula

Relațiile amoroase fac parte din viața fiecărui om și reprezintă cel mai sensibil capitol, în fiecare zi. Toată lumea caută drumul către fericire, mai ales în relația de cuplu, iar pentru asta fiecare dintre parteneri trebuie să depună un minim de efort.

Probabil că nu există o rețetă ce ar garanta succesul în relațiile de cuplu, dar există câteva lucruri mici pe care le pot face doi îndrăgostiți pentru a le merge bine. Desigur că, iubirea, încrederea, înțelegerea și respectul ar trebui să fie baza oricărei relații.

Pr. conf. dr. Constantin Necula a acordat un interviu pentru gandul.info, în care a vorbit deschis despre relația dintre un bărbat și femeie. El e a explicat cum ar trebui să fie femeia, dar și care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le face. De asemenea, el a spus și cum privește femeia în funcție de vârsta pe care o are.

„Cu acelaşi respect. La 20 de ani nu eram preot ci mă pregăteam să finalizez stagiul militar. Furat de perspectiva unei admiteri la teologie am descoperit teologia Maicii Domnului, care mi-a reconfigurat respectul pentru femeie. La 30 de ani, preot, acest respect s-a configurat într-o icoană nouă. Bunicii, mamei, sorei şi soţiei mele s-a adăugat fiica mea, o feminitate fragilă şi minunată, cum a rămas până astăzi. Femeia trebuie să aibă decență. Linia unei culturi interioare cuminţi. Frumuseţea cuminte, lipsită de vulgaritate,' a mărturisit Pr. conf. dr. Constantin Necula, pentru sursa citată.

Care este cea mai mare greşeală a femeii în relaţia cu bărbatul

Preotul a mărtusit ce anume nu a înțeles niciodată la o femeie, dar și care crede el că este cea mai mare greșeală pe care o poate face în relația cu un bărbat.

„De ce suportă la nesfârşit măgăriile unui soţ violent, de exemplu, punând dinainte nevoia de a avea tată pentru copiii săi. Un tată violent distruge pacea casei şi fură copilăria pruncilor săi. Iar femeii îi distruge feminitatea, darul de preţ al unicităţii ei creatoare. (Cea mai mare greșeală a femeii este) să-l anuleze cu pretenţii absurde. Distrugând tocmai libertatea reacţiei, a voinţei care limpezeşte iubirea,' a mai spus Părintele Constantin Necula.

Nu doar comportamentul femeilor a fost analizat de preot, ci și cel al bărbaților. El a vorbit despre ce greșeli fac bărbații în relațiile de cuplu, dar și cum crede că ar trebui să fie femeia ideală.

„Orice greşeală în raport cu exigenţele unei femei e mare. Nu există relaţii umane perfecte, dar tensionarea pe imperfecţiuni naşte frustrare şi fracturi sufleteşti majore. (…) Cu riscul de a supăra comentatorii încinşi în cuptorul valorilor moderne, cred că Maica Domnului este un astfel de Model ideal. Nu uit că Hristos Însuşi socoteşte Biserica Sa drept Mireasă. O feminitate transfigurată în iubire. Pământean vorbind, raţional, cred că fiecare poartă cu sine un model feminin care prinde contur prin maturizare şi răbdare. Orice fetiţă se visează prinţesă, orice femeie regină. E limpede că împlinirile ţin de Cer,' a dezvăluit preotul Constantin Necula.

Un alt subiect controversat este cel al egalității de drepturi în societate între femeie și bărbat. Chiar dacă la început i-a fost destul de greu să răspundă, Pr. conf. dr. Constantin Necula a mărturisit că el consideră că bărbatul este depășit de femei.

„E greu de răspuns. Pentru că exigenţele acestei egalităţi sunt modificabile aproape în permanenţă. Eu cred că femeia depăşeşte bărbatul. Când se mulţumeşte doar să-l egaleze îmi pare că pierde perspectiva. Mă întreb mereu dacă urletul unui şef de multinaţională pentru a împlini targetul zilei e mai important decât surâsul cu miros de lapte al pruncului. Fără ca această întrebare să trimită femeia la cratiţă. E un duh de ocrotire ce face din femeie scară spre cer. O fragilitate plină de forţă,' a mai spus Părintele.

Așadar, chiar dacă aparente pentru multe persoane este destul de dificil să găsească echilibrul în relația de cuplu, se pare nu este totuși atât de complicat. Avem nevoie de pace suflească, înțelegere și respect pentru cel care stă lângă noi în fiecare zi.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Cum te eliberezi de relațiile toxice de cuplu

Cea mai importantă calitate feminină într-o relație intimă profundă

Adevărul despre sexul în Postul Paștelui! Este păcat sau nu? Ce spune Părintele Arsenie Boca?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Relatii