Când vine iarna în București? Directorul ANM a anunțat că va începe să ningă în scurt timp

Când vine iarna în București? Directorul ANM a anunțat că va începe să ningă în scurt timp
Vezi pozele

Luna ianuarie a acestui an a fost până acum neobișnuit de caldă, comparativ cu anii anteriori. De Bobotează am avut temperaturi de primăvară, în loc de ger. Cu toate acestea, meteorologii spun că situația nu va rămâne așa.

Elena Mateescu, director general la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a vorbit despre anomaliile vremii și a oferit prognoze legate despre starea vremii în lunile următoare și despre prima zăpadă a iernii.

Când vine iarna în București?

Elena Mateescu a explicat că pentru lunile ianuarie și februarie este posibil ca în continuare, să avem parte de temperaturi peste media climatologică. În ceea ce privește prima zăpadă, directorul ANM susține că la sfârșitul acestei săptămâni e posibil să apară.

„Ne așteptăm la sfârșitul acestei săptămâni, vineri noapte, sâmbătă. (…) Ne așteptăm ca în următoarea săptămână, mai ales a doua jumătate să avem în special în zona montană, în Moldova, în partea de Sud-Vest și local, în Sudul extrem al țării un strat de zăpadă de până la 2-5 centimetri. Nu este un strat consistent, dar coroborat cu ceea ce urmează să se întâmple din perspectiva regimului de temperaturi, să avem și în zonele mai joase, de șes, primele ninsori', a precizat Elena Mateescu,  la DC News Live.

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Vești bune pentru bucureșteni! RATB va introduce mai multe tramvaie 47 pe ruta Ghencea – Piața Unirii

Adevărul despre starea de sănătate a lui Ion Iliescu! Cum se simte fostul președinte după ce s-a anunțat că ar fi bolnav

Gazele se scumpesc de astăzi. Cât vom plăti în plus pentru facturi, de acum încolo

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri