Când va fi Paștele în 2021? Paștele catolic este cu o lună înainte de cel ortodox

Paștele este o sărbătoare creștină care simbolizează credința în învierea lui Iisus Hristos. În Noul Testament al Bibliei, se spune că evenimentul a avut loc la trei zile după ce Iisus a fost răstignit de romani și a murit.

Sărbătoarea încheie „Patimile lui Hristos', o serie de evenimente și sărbători care începe cu Postul Mare – o perioadă de 40 de zile de post, rugăciune și jertfă – și se încheie cu Săptămâna Mare, care include Joia Sfântă (sărbătoarea Cina cea de taină a lui Iisus cu cei 12 apostoli ai săi, cunoscută și sub numele de „Joia Mare'), Vinerea Mare (în care a avut loc răstignirea lui Iisus) și Duminica Paștelui.

Deși este o sărbătoare de mare semnificație religioasă în credința creștină, multe tradiții asociate cu Paștele datează din timpurile pre-creștine și păgâne.

Când va fi Paștele în 2021?

Anul acesta Paștele va fi în luni diferite, cel catolic va fi pe data de 4 aprilie, iar cel ortodox va pica pe data de 2 mai. Cu toate acestea, Paștele cade la o dată diferită în fiecare an.

Duminica Paștelui și Duminica Floriilor, sunt considerate „sărbători mobile', deși, în creștinismul occidental, care urmează calendarul gregorian, Paștele cade întotdeauna într-o duminică între 22 martie și 25 aprilie.

Prima duminică după prima lună plină care apare la sau după echinocțiul de primăvară. În creștinismul ortodox oriental, care aderă la calendarul iulian, Paștele cade într-o duminică între 4 aprilie și 8 mai în fiecare an.

În unele confesiuni ale creștinismului protestant, Duminica Paștelui marchează începutul perioadei de Paște sau Sezonul Paștelui. Perioada Paștelui se încheie în a 50-a zi după Paște, cunoscută sub numele de Duminica Rusaliilor.

În ramurile ortodoxe răsăritene ale creștinismului, Duminica Paștelui servește ca început al sezonului Pașei (în greacă „Paște'), care se încheie 40 de zile mai târziu cu sărbătoarea cunoscută sub numele de Sărbătoarea Înălțării.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate