Cand tu vrei sa te schimbi dar el ramane acelasi

Ai decis ca in acest an sa slabesti, sa te inscrii la un curs de calificare, sa obtii o promovare… Orice ar fi, te pregatesti de o schimbare. Ce se intampla insa daca partenerul tau nu poate sa accepte noua persoana care incerci sa devii?

Cel care accepta cel mai greu – sau deloc – faptul ca poti deveni altcineva, ca poti evolua e chiar cel pe care il iubesti. "De ce vrei altceva? Nu mai esti multumita cu ceea ce esti sau cu ceea ce ai?", spune el. Ei bine, nu, vrei sa fii altfel, altcineva. A face o schimbare poate fi o necesitate intr-un anume moment al vietii. Experientele pe care le-ai acumulat sunt fundamentul pentru noi visuri, te ajuta sa evoluezi. Insa nevoia ta de schimbare nu e intotdeauna sinonima cu cea a partenerului. Principalul motiv pare a fi accentul care nu mai cade pe "noi", ci pe "eu": "Eu vreau sa fiu altfel!". Cum va reactiona partenerul la schimbarea ta? Va refuza sa o accepte, preferand sa se agate de trecut, ori va fi dispus sa te priveasca cu alti ochi?

"Vreau sa slabesc!"
Majoritatea femeilor viseaza la greutatea ideala si sunt gata la tot felul de sacrificii pentru asta. Este si cazul Iuliei care, la 33 de ani si dupa doua nasteri la intervale mici de timp, nu se mai recunoastea in oglinda. "Niciodata nu am fost prea supla, insa dupa ultima nastere greutatea mea a scapat complet de sub control.
Cativa ani nu m-a preocupat – copiii erau mici, eram foarte ocupata si numai de uitat in oglinda nu mai aveam chef. Brusc, dupa un an, am inteles ca devenisem monstruoasa! Sotul nu s-a plans niciodata de cum aratam, i se parea ceva normal – doar eram mama! Insa eu nu am mai suportat. Am tinut o dieta si am ajuns la o greutate pe care nu o avusesem vreodata.

Ma simteam frumoasa si atragatoare, eram fericita de infatisarea mea si mandra de vointa pe care o dovedisem. Eram sigura ca si el va fi mandru de mine… Am avut, insa, un soc. De la inceputul dietei, a avut o atitudine de-a dreptul ironica, intrebandu-ma in fiecare zi de ce ma chinui atat, ce m-a apucat.
Cu cat slabeam, cu atat era mai morocanos si mai suspicios. Relatia noastra este acum in plin declin. Nu inteleg cum de nu ma intelege, cum de nu vede ca sunt fericita si am energie cat pentru trei. I se pare tot timpul ca ma uit dupa alti barbati, ca nu-l mai iubesc; este gelos si nu mai vrea sa iesim nicaieri. Cred ca se simte amenintat de schimbarea mea."

Intuitia Iuliei este foarte corecta. Sotul nu se poate bucura de schimbarea ei fiindca se simte amenintat. Nu este o reactie tipic masculina, pentru ca si femeile se pot simti amenintate cand partenerii lor trec prin schimbari majore. Dezvoltarea personala, descoperirea propriului eu sunt ecuatii din care partenerul se simte exclus.
Intrebarile si nesiguranta lui sunt firesti. Pe de alta parte, schimbarile sociale si culturale din ultimii 20 de ani au facut ca statutul si rolul femeilor sa sufere modificari pe care barbatii le percep ca pe o provocare adresata propriei lor masculinitati.
In cazul Iuliei, intoleranta reciproca de care dau dovada ea si sotul ei constituie un simptom grav al declinului relatiei lor. Evident ca el ar trebui sa aprobe eforturile Iuliei si sa-i laude noua infatisare, iar ea, la randul ei, ar fi bine sa il asigure, prin toate mijloacele, de dragostea ei si de interesul pentru relatia lor.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex