Când este Concertul de Anul Nou de la Viena 2018

când este concertul de anul nou de la viena 2018

Concertul de Anul Nou de la Viena a devenit o tradiție, este organizat pe 1 ianuarie și marchează începutul unui nou an.

În fiecare an, Orchestra Filarmonică din Viena susține un concert care este transmis în aproape toată lumea. Acest eveniment este așteptat cu sufletul la gură de o mulțime de persoane și doar cei mai norocoși pot urmări recitatul live. Pentru că numărul persoanelor care își doresc să participe la concert depășește cu mult capacitatea sălii, organizatorii au luat decizia ca biletele să fie trase la sorți.

Când este Concertul de Anul Nou de la Viena 2018?

Concertul de Anul Nou de la Viena va fi organizat în Sala de Aur a Musikverein, aceasta fiind cotată drept cea mai frumoasă din lume, dar și cea mai bună din punct de vedere acustic. Concertul este programat pe data de 1 ianuarie, la ora 11:15. În timpul recitalului, iubitorii de muzică vor putea asculta compozițiile familiei Strauss. În fiecare an, concertul se termină cu piesa Valsul Dunărea Albastră, urmat Marșul lui Radetzky. Pentru a cincea oară, cel care va dirija concertul este dirijorul italian Riccardo Muti.

Întreg concertul va putea fi urmărit și de români, acesta fiind transmis de TVR 1 și de Radio România Muzical , în dimineața zilei de 1 ianuarie 2018.

Primul Concert de Anul Nou de la Viena a fost organizat în anul 1939 și a fost dirijat de  Clemens Krauss.

Foto: captură youtube

Citește și:

Concerte de Revelion 2018. Unde te poți distra în noaptea dintre ani?

Când este Revelionul 2018, pe rit vechi?

4 moduri inedite de petrecere a Revelionului la Viena

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse