Când este Black Friday în 2017

când este Black Friday în 2017

Black Friday este momentul așteptat de foarte mulți români pentru a-și achiziționa acele obiecte la care au visat un an întreg și pe care le pot cumpăra acum la prețuri promoționale. Chiar dacă ziua reducerilor este în mod obișnuit în ultima zi de vineri din luna noiembrie, în ultimii ani, în România, multe magazine au început să reducă prețurile mai devreme. Dacă nu ştii când este Black Friday, este momentul să afli, pentru a te pregăti de cumpărături.

Când este Black Friday și cum beneficiezi de reduceri?

În 2017, Black Friday va fi pe data de 24 noiembrie. Cu toate că Black Friday se referă la o singură zi de reduceri, unele magazine vor prelungi perioada promoțiilor sau chiar vor începe mai devreme. La fel ca anul trecut, cei interesați se așteaptă la două weekend-uri pline de promoții. Astfel, pe 17 și 24 noiembrie, clienții vor putea face cumpărături la prețuri mult mai mici, comparativ cu cele din restul anului. Pentru a beneficia de reduceri, clienții trebuie să urmărească site-urile magazinelor și să acceseze imediat ofertele acestora, asta pentru a evita situațiile în care stocurile sunt deja epuizate.

Ce poți cumpăra la ofertă, de Black Friday?

Fiind un eveniment foarte important, majoritatea magazinelor au oferte tentante de Black Friday. Mai exact, persoanele interesate își pot achiziționa produse electronice, electrocasnice, telefoane mobile, cărți, jocuri, articole dedicate copiilor, obiecte vestimentare, parfumuri, cosmetice sau produse de îngrijire. De asemenea, tot de Black Friday pot fi achiziționate și vacanțe, agențiile de turism oferind celor interesați reduceri avantajoase.

Cele mai cumpărate produse de Black Friday în 2016

În 2016, românii au cheltuit sume importante de bani de Black Friday. Cei mai mulți au ales să își achiziționeze televizoare, telefoane mobile, electrocasnice, dar și parfumuri sau cărți, acestea fiind cele mai cumpărate produse în anul ce a trecut.

Ce este Black Friday sau “Vinerea Neagră”?

Conceptul de Black Friday a apărut pentru prima oară în anii ’60, această zi marcând începutul perioadei de dinainte sărbătorilor de iarnă, atunci când oamenii își îndreaptă atenția către cadourile pentru cei dragi. Acest moment nu poartă întâmplător numele de Vinerea Neagră. Ideea de negru a pornit de la faptul că în trecut, atunci când făceau bilanțul contabil, magazinele treceau de la „roşu' la „negru'. Cu roșu erau semnalate pierderile, iar cu negru profiturile, potrivit descopera.ro.

Revenind în prezent, Black Friday reprezintă acea zi din an în care pot fi făcute cumpărături la prețuri neobișnuit de mici, în funcție de stocurile existente. În fiecare an, oamenii își fac liste pentru a cumpăra acele produsele pe care și le doresc foarte mult, chiar dacă în anumite cazuri ajung să cumpere și lucruri de care nu au neapărată nevoie.

Black Friday în România

În România, conceptul de Black Friday a apărut în anul 2011, acesta fiind introdus de cei de la Emag, în colaborare cu Flanco. De atunci, aproape toate magazinele oferă reduceri substanțiale în Vinerea Neagră, atât în magazinele online, cât și în cele fizice.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Orașul în care există mai multe mașini decât locuitori

Coafuri simple pentru Halloween 2017

Așa arăta permisul de conducere în trecut. Imaginile pe care sigur le-ai uitat

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse