Orașul în care există mai multe mașini decât locuitori

Dacă în trecut mașina personală reprezenta un lux și foarte puține persoane reușeau să își achiziționeze un astfel de bun, în prezent, situația nu mai este deloc aceeași. Numărul autoturismelor a crescut semnificativ în ultimii ani și astfel s-a ajuns în situația în care există un oraș unde numărul acestora îl depășește pe cel al locuitorilor.

În prima jumătate a acestui an, în România s-au înregistrat aproximativ 250.000 de mașini noi. Tot la noi în țară, există un loc unde deși majoritatea oamenilor trăiesc din ajutor social sau șomaj, numărul autovehiculelor achiziționate este într-o continuă creștere. Mai exact, este vorba despre orașul Mehedinți, unde sunt înscrise 68.000 de mașini.

Orașul în care există mai multe mașini decât locuitori

Chiar dacă Bucureștiul ocupă locul 10 în topul orașelor europene cu un număr ridicat de mașini, altul este locul în care numărul autovehiculelor este mai mare decât cel al locuitorilor. Această situație se înregistrează în Los Angeles, iar specialiștii sunt de părere că acest fenomen a apărut din cauza aglomerației urbane din această zonă. Studiile au arătat că în Los Angeles, în anul 2014, existau 3.960.000 de oameni și 7.423.446 autovehicule, potrivit carzone.ro. Astfel, în acest oraș, fiecare locuitor deține aproximativ 2 autovehicule, nivelul de poluare fiind unul foarte ridicat.

Numărul mare de mașini duce automat la emiterea unui nivel semnificativ de poluanți în atmosfera, lucru care poate produce probleme serioase de sănătate, în special persoanelor care locuiesc în aceste zone.

Pune frana si vezi care sunt cele mai rapide masini din lume!

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Numerologul Mihai Voropchievici dă cărțile pe față: „Științele ezoterice nu înseamnă lispă de credință în Dumnezeu'

Așa arăta permisul de conducere în trecut. Imaginile pe care sigur le-ai uitat

Secretul ascuns atâția ani a ieșit la iveală. Cum au construit egiptenii Piramida din Giza

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse