Când ar trebui să apelezi la o operație de micșorare a stomacului? Medicul Mihai Ionescu a explicat ce presupune o astfel de intervenție

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Una dintre cele mai des întâlnite probleme ale vremurilor noatre este cea a kilogramelor în plus. O mulțime de oameni suferă de obozitate, se chinuie să slăbească ani de zile la rând cu ajutorul dietelor, însă acestea nu dau rezultatele așteptate.

În cele din urmă, ultima soluție este cea a operațiilor de micșorare a stomacului.

Când ar trebui să apelezi la o operație de micșorare a stomacului?

Invitat în cadrul emisiunii „Lifestyle sănătos', a Revistei Avantaje, dr. Mihai Ionescu a explicat ce presupune chirurgia bariatrică, dar care este momentul la care ar trebui să apelăm la o astfel de intervenție.

„Ne îngrășăm pentru că nu știm să trăim corect, nu știm să mâncăm, nu știm să facem mișcare, nu știm să ne adaptăm rigorilor vieții din secolul ăsta. Gastric sleeve este să micșorăm stomacul, practic să micșorăm conținut stomacului cu două treimi. Este o operație destul de promițătoare și care are o apariție destul de recentă, 10-15 ani.

Astfel, pacienții vor cosuma mai puține calorii, mai puține alimente, dar în rest stomcul rămâne funcțional. Pacienții pot să bea un pahar cu vin de exemplu, să ia medicamente. Au o viață absolut normală.

La operație se ajunge, în teorie, când toate celelalte variante de scădere ponderală au eșuat. Variantele sunt: mersul la un nutriționist, creșterea nivelului de efort fizic, diferite tratamente. Ele au efecte, dar temporare. Mulți pacienți care ajung la mine au trecut prin așa ceva, dar nu și-au schimbat stilul de viață pe termen lung așa că s-au îngrășat. După operație, nu trebuie să faci neapărat sport, pentru că după chirurgia obezității slăbești oricum, dar sportul ajută oricum. După operație, se slăbește peste tot. În prima lună, pacienții slăbesc cam 10-12 kilograme, iar diferența este vizibilă,' a explicat dr. Mihai Ionescu, medic primar chirurgie generală, specializat în chirurgia bariatrică, pentru Revista Avantaje.

În ediția de azi a emisiunii Lifestyle sănătos, stăm de vorbă cu DR. MIHAI IONESCU, medic primar chirurgie generală, specializat în chirurgia bariatrică. Discutăm despre cele mai eficiente tehnici de combatere a obezității, MICȘORAREA STOMACULUI și INELUL GASTRIC.

Posted by Revista AVANTAJE on 19 Martie 2018

Foto: captură video

Mihaela Tudor

Citește și:

Dr. Mihai Ionescu, medic primar chirurgie generală, cu specializare în chirurgia bariatrică, ne spune totul despre cele mai eficiente tehnici de combatere a obezității

Care sunt cauzele apariției uscăciunii vaginale și cum se tratează această afecțiune? Fiecare femeie trebuie să știe asta

Care este vârsta la care pielea începe să îmbătrânească, iar rezervele de colagen încep să scadă? Răspunsul medicilor este surprizător

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Lifestyle sănătos