Câinii, recomandarea medicilor pentru persoanele în vârstă

Câinii sunt recomandarea medicilor pentru persoanele în vârstă

Un câine este recomandat în gospodăria oricui, aceste animale de companie având capacitatea de a schimba total starea de spirit a celor ce se află în jurul lor. Pe lângă mulțumirea sufletească, medicii au descoperit că aceștia pot duce la ameliorarea stării de sănătate, mai ales când vine vorba despre persoanele în vârstă.

Odată cu înaintarea în vârstă, medicii le recomandă oamenilor să facă mișcare în mod constant, totul pentru a menține sănătatea articulațiilor și mușchilor. În acest proces, câinii se dovedesc un ajutor de nădejde.

De ce sunt câinii recomandarea medicilor pentru persoanele în vârstă?

Poate părea puțin ciudat, însă recomandarea medicilor este cât se poate de serioasă. Aceștia îi sfătuiesc pe oamenii în vârstă să își cumpere un câine pentru a rămâne activi, mai ales după perioada pensionării.  Recomandarea a fost făcută imediat după ce testele cercetătorilor au arătat că persoanele care un un câine în îngrijire au o activitate fizică mult mai intensă, comparativ cu cele care nu au un astfel de animal de companie.

Persoanele cu vârsta peste 65 de ani și care au un câine au o activitate fizică cu 22 de minute mai lungă decât cei care nu au un câine. Astfel, aceștia merg mult mai mult pe jos și petrec un interval de timp mai scurt stând în șezut. Acest lucru duce la o mai bună mobilitate, fiind păstrată sănătatea articulațiilor, potrivit dailymail.co.uk.

Astfel, medicii le recomandă celor care au trecut de prima tinerețe să aibă un animal de companie, de preferat un câine. Acesta nu numai că îi va determina să facă mai multă mișcare, ci îi va ajuta să aibă și o stare de spirit mai bună.

Vezi care sunt cei mai frumosi caini din lume!

Află tot ce se poate știi dspre câinii din rasa Bulldog Englez, micuții Bichon Frise sau simpaticul Pechinez!

Foto: 123rf.com

Citește și:

Persoanele care iubesc câinii sunt mai sănătoase. Uite care este motivul

Ce reguli trebuie să respecți dacă vrei să îți iei animalul de companie cu tine în concediu

Terapii inedite cu animale

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse