Propunere nouă în Parlament: „Legea Alexandra” – închisoare pe viață pentru ucigași și violatori

Alexandra Măceșanu

Recent, după castrarea chimică propusă de premierul Viorica Dancila, încă o inițiativă cere pedepse mai dure pentru criminali și violatori, scrie Digi24.ro.

Liberalii solicită convocarea de urgență a Parlamentului în sesiune extraordinară pentru adoptarea Legii Alexandra.

Aceasta prevede închisoare pe viață pentru viol, uciderea copiilor sau a femeilor însărcinate.

Propunere nouă în Parlament: „Legea Alexandra' – închisoare pe viață pentru ucigași și violatori

Solicitarea cere președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, dar și Vioricăi Dăncilă, președintele PSD, convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru a adopta Legea Alexandra.

O petiție privind înăsprirea pedepselor pentru ca tragedii precum cea din Caracal să nu se repete a fost semnată de peste 40.000 de români.

Situația este asemănătoare unui caz care a avut loc în Serbia, în 2014, când o fată de 15 ani a fost răpită, violată și ucisă.

Parlamentul de la Belgrad a adoptat, după ani de dezbateri, amendamente la Codul penal care înăspresc pedepsele pentru viol și crimă. Mai exact: închisoare pe viață fără drept de eliberare condiționată.

În Parlamentul României există deja un proiect de lege depus de PNL care prevede interzicerea eliberării condiționate pentru tâlhari, criminali, violatori sau pedofili.

Liberalii propun însă și alte măsuri, precum restricționarea comercializării cartelelor pre-paid care nu pot fi identificate și dublarea amenzilor pentru apelurile false la 112.

Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri