Bunele maniere la masă reușesc să ascundă adevărata personalitate. Iată 5 feluri de a mânca și ce spun ele despre tine!

Bunele maniere la masă

Bunele maniere la masă

Bunele maniere la masă sunt un set de reguli pe care e musai să le respectăm în societate. Dar acasă, ne relaxăm. Fiecare are felul lui de amânca. Tu cum mănânci și ce spune asta despre tine?

Experta în comportamentul alimentar Juliet A. Boghossian și-a cristalizat vasta experiență într-un studiu publicat pe LittleThings.com. Iată care sunt concluziile ei.

1. Obișnuiești să mănânci repede

Dacă ai mult spor la mâncat, înseamnă că ești o persoană eficientă în toate privințele. Îți place să-ți dedici o mare parte din timp celorlalți. Ești persoana indicată să ducă sarcinile la îndeplinire înainte de termen.

2. Obișnuiești să mănânci încet

Dacă acesta este stilul tău, înseamnă că ești tipul de persoană care trăiește în prezent. Apreciezi momentul. Nu te pierzi nici în planuri peste planuri, nici în revizuirea inutilă a trecutului. Ești de părere că este mai important să-ți faci treaba bine decât s-o faci repede.

3. Îți organizezi atent masa

Ești genul care își pune alimentele net separate pe farfurie? Prima idee este că ești o persoană meticuloasă, perfecționistă. Asta poate fi obositor și poate să-ți răpească din plăcerea spontaneității în viață.

Dar este posibil ca, dimpotrivă, să fii o persoană împrăștiată dar suficient de inteligentă încât săfi găsit căi de a compensa acest incovenient. Probabil că ai aceeași ordine în calculator și în casă. Altfel, nu te descurci nici tu în dezordinea pe care ești în stare s-o creezi.

4. Stilul aventurier de a mânca

Adică ești în antiteză cu cazul precedent. Ești genul mereu amator de a încerca feluri noi și exotice. Înseamnă că, în viață, îți place să-ți asumi riscuri. Ești imprevizibilă și nu se plictisește omul cu tine.

Singuira recomandare ar fi să nu-i presezi pe ceilalți să meargă cot la cot cu tine. Nu pot toți să fie la fel.

5. Ești mofturoasă la mâncare

Ai multe pretenții și cerințe punctuale legate de mâncare. Când mănânci în oraș, pui multe întrebări și ai multe cereri speciale. Este clar că cel mai bine te simți în zona ta de confort. Apreciezi tovărășia cuiva drag și apropiat.

Îți place să lucrezi cu ceea ce stăpânești mai bine. Nu-ți asumi riscuri dacă ai de ales. Curiozitatea ta are întotdeauna o finalitate concretă. Întrebi fără sfială, dar nu doar de dragul de a întreba. Încerci ceva nou, dar numai dacă ai referințe bune despre acel lucru sau domeniu.

Mihaela Serea
Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie