Am întrebat, ați răspuns: Care a fost cel mai traumatizant moment după divorț?

Divorțul este o piatră de hotar pe care destinul ți-o aruncă în drum. Brusc și nemilos, fără să te întrebe și fără să te pregătească pentru ce va urma. Ceea ce se întâmplă după marea despărțire este o nebuloasă care ia diferite forme și culori, în funcție de istoricul fiecărui cuplu. De prezența sau absența copiilor în peisajul familiei. Am întrebat șase femei: care a fost cel mai traumatizant moment după divorț. Iată răspunsurile lor:

Simona Sîrbu: 

“Eu nu am avut traume după divorț, ci după separare. Divorțul în sine fost un moment de eliberare, liniște, libertate… o BUCURIE. Apoi a început calvarul. Finalizându-se cu alungarea noastră din casă, a mea și a fetei. Iar reinventarea mea profesională a fost foarte grea…”

Simona Sîrbu
Simona Sîrbu

=============================================

Alina Piscu: 

“Cel mai traumatizant moment a fost când m-am văzut singură, n-am mai comunicat cu nimeni și m-am izolat de tot.”

alina piscu

Alina Piscu

==============================================================

Simona David:

“Prima seară pe care copilul meu a petrecut-o la tatăl lui. A fost prima mea noapte singură în casa în care ne-am mutat cu chirie dupa divorț.”

simona david

Simona David

========================================

Adela Mihai:

“Trauma cea mai mare pentru mine a fost înainte de separare, dar apoi am descoperit adevăratul sens al zicalei că nu cunoști cu adevărat pe cineva până când nu divorțezi de el. Exact așa a fost și în cazul meu. M-a marcat cel mai mult modul în care a încercat să iasă cu imaginea de victimă din tot ceea ce s-a întâmplat. Aproape că începuse să creada și el în minciunile și scuzele sale. Încerca să cadă în picioare în permanență.”

femeie

poză Shutterstock

=========================================

Oana Voiculeț:

“Cel mai traumatizant moment după divorț a fost clipa în care am realizat iluzia în care am trăit până atunci. Un duș rece mental care anunța rolul meu de părinte unic întreținător, ca fiind singura certitudine a prezentului.”

Oana Voiculet

Oana Voiculeț

=====================================

Anca Petrache:

'Cel mai traumatizant moment de după divorț? Totul poate deveni traumatizant. În cazul meu a fost simpla vedere a dressingului pe jumătate gol, a lădiței cu scule pe care nu știu să le folosesc, mobila aleasă de noi pentru o viață împreună (la care nici nu mai puteam să mă uit), camera din apartament rămasă goală, nemobilată, în așteptarea copilului, patul, pe care l-am ocolit o vreme, dormind pe canapea, și momentul plătirii primei facturi singură. N-o să mint, nici nu știam unde se plătește'.

poza divort

==================================

Citește și:

5 semne care îți arată că suferi de o tulburare psihică

Idei demodate despre sex. Șase mituri de școală veche cad secerate de argumentele științifice

Cine iartă mai ușor infidelitatea, bărbatul sau femeia? Uite care este explicația

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii