Buchetele de flori

Cu putina rabdare, poti alcatui un aranjament floral deosebit din buchetul primit cu aceasta ocazie. Foloseste-ti imaginatia si adauga la flori frunze si ramuri uscate sau proaspete.

Linia aranjamentului

Pentru florile inalte, zvelte, alege vase conice, care permit asezarea oblica a florilor. Daca ai primit flori cu tija scurta, foloseste vase joase. Un efect deosebit poti sa obtii prin taierea tijelor florale la lungimi diferite. In cazul vaselor joase, ideal este ca cea mai lunga dintre tije sa aiba de doua ori lungimea sau diametrul vasului. Daca vrei sa asezi aranjamentul cu o latura spre perete, ai grija ca partea expusa sa fie spectaculoasa si vesela. Daca el va sta pe masa din mijlocul camerei, florile trebuie aranjate astfel incat sa arate placut din orice unghi ai privi.

Vasul

Foloseste vase cu forme simple, nu in culori stridente si nici bogat ornamentate. Pentru orhidee, frezii, garoafe sau gerbere, alege vase de sticla, cristal sau portelan. Nu folosi vase care au aceeasi culoare cu florile, fiindca nu vei reusi sa o pui in evidenta pe nici una.

Gerbere

Daca ai primit gerbere, grabeste-te sa le pui in apa. Aceste flori au tijele sensibile si tendinta sa se aplece. Pentru a impiedica acest lucru, pune-le intr-un vas inalt, plin cu apa. Tijele vor absorbi apa pe toata suprafata lor si se vor indrepta.

Orhidee

Se asaza departe de fructele si florile uscate, care produc etilena, aceasta scurtand viata florilor. Stropeste-le frecvent cu apa. Daca s-au ofilit, scufunda-le cu totul in apa timp de o ora.

Lalele

Asaza vasul cu lalele intr-un colt luminos al camerei, caci altfel ele isi vor curba tijele dupa lumina. Improspateaza zilnic apa din vas, pentru ca aceste flori sunt mari iubitoare de apa. Procedeaza la fel si cu zambilele.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Decoratiuni