Boli frecvente în copilărie: ce trebuie să știți și ce să faceți dacă copilul dumneavoastră se îmbolnăvește

Pentru mulți copii, intrarea în colectivitate pentru prima dată va aduce multe „premiere': prima lor zi, primul lor profesor, primul lor cel mai bun prieten și, pentru unii, primele lor runde de boli specifice copilăriei.

Copiii sunt predispuși să se îmbolnăvească în primii câțiva ani de viață, deoarece corpul lor creează imunitate la infecții. Deși este greu să-l împiedici pe copilul tău să se îmbolnăvească vreodată, sfaturile de mai jos te vor ajuta să eviți niște episoade urâte.

De ce se îmbolnăvesc copiii de la grădiniță/școală?

În grădiniță și în școală, germenii se pot răspândi cu ușurință între copiii care se joacă în imediata apropiere. Unele dintre principalele moduri în care bolile pot fi răspândite sunt prin aer atunci când un copil bolnav tușește sau strănută sau prin contact direct când un copil bolnav atinge părți infecțioase ale corpului, apoi atinge jucării sau alți copii, care pot atinge gura, nasul sau ochii.

Instituțiile educaționale iau măsuri de precauție încurajând copiii să practice o igienă bună păstrându-și mâinile curate și păstrând curate jucăriile cu care se joacă. De asemenea, țin copiii care prezintă semne de boală departe de alți copii și nu le permit copiilor bolnavi să participe la activități.

Majoritatea copiilor vor avea o răceală ușoară sau o infecție la un moment dat în copilărie. În unele cazuri, un copil bolnav poate răspândi boala la alți copii sau adulți dacă frecventează grădinița sau școala în timp ce este infectat.

Acesta este motivul pentru care este atât de important să vă țineți copilul acasă atunci când sunt bolnavi și să aveți grijă la semne și simptome timpurii.

Care sunt cele mai frecvente boli?

Există multe tipuri de boli care se pot răspândi în colectivitate. Majoritatea sunt boli ușoare care vor provoca disconfort, cu toate acestea există unele care pot fi grave. O serie dintre aceste boli au vaccinuri care sunt incluse în schema obligatorie.

 • Varicela (varicela)
 • Tuse convulsiva (pertussis)
 • Pojar, oreion, rubeolă
 • Rotavirus
 • Tetanos
 • Gripa
 • Hepatita B

Alte boli ușoare pe care copiii le pot suferi includ:

 • Răceală ușoară
 • Conjunctivită
 • Infecții ale urechii
 • Boala mână, picior și gură
 • Boli gastro

Boli precum răceala obișnuită, conjunctivita și boala mâinii aftoase nu au vaccin și, deși aceste boli rareori provoacă simptome grave, copiii trebuie totuși ținuți acasă până când se vindecă.

Cel mai bun mod de a vă proteja copilul este să-l învățați despre igienă și să-l țineți acasă când sunt bolnavi. Fiecare boală se poate prezenta în moduri diferite, care pot diferi chiar de la persoană la persoană. Dacă sunteți îngrijorat de simptome, cel mai bine este să solicitați sfatul medicului

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate