Boala care afectează din ce în ce mai mulți tineri cu vârste cuprinse între 17 și 35 de ani

În ultimii ani, apariția herniei de disc a crescut dramatic la pacienții tineri cu vârste cuprinse între 17 și 35 de ani. Cea mai frecventă zonă în care acestea apar este în regiunea lombară, unde odată ce nucleul pulpos iese din discul intervertebral, generează durere atunci când are contact cu nervii și țesuturile. De asemenea, poate comprima rădăcinile nervoase și acest lucru produce sciatica.

În cazul tinerilor, care cară lucruri grele pentru activitățile zilnice, care lucrează mult timp cu o postură proastă sau în poziție șezândă și care nu fac exerciții fizice și nu au o alimentație sănătoasă, se recomandă începerea unui program de exerciții fizice pentru întărirea spatelui și utilizarea unor instrumente ortopedice pentru a relaxa mușchii cei mai profunzi ai spatelui și a evita contracturile care sunt la originea herniei de disc și a multor alte afecțiuni care provoacă dureri de spate.

Potrivit Cordus, în cazul pacienților cu hernie de disc, se recomandă pierderea în greutate pentru a împiedica coloana vertebrală să suporte o presiune prea mare și pentru a permite igiena posturală și întărirea spatelui.

Se poate întâmpla ceva mai grav, discul intervertebral devine suprasolicitat și inelul fibros se rupe. În cazul în care inelul se rupe, nucleul pulpos iese afară, provocând dureri și alte neplăceri. Aceasta poate fi consecința unui accident traumatic, a unei căderi din bărbie sau a unei supraîncărcări continue.

Pacienții cu hernie de disc în partea inferioară a spatelui raportează că au dureri sau furnicături în partea inferioară a spatelui, care se extind în zona fesieră și coboară spre picior în spate, ajunge la călcâi și chiar la degetele de la picioare, până la gradul de a nu putea merge sau de a se mișca ușor.

În cazul în care pacientul NU este tratat, hernia de disc poate duce la un handicap funcțional permanent. Cu toate acestea, marea majoritate a cazurilor de hernie de disc pot fi ameliorate prin intervenție chirurgicală, doar 4% dintre cazuri sunt atât de grave încât necesită intervenție chirurgicală. Pacienții sunt încurajați să facă exerciții fizice pentru întărirea mușchilor și să folosească anumite dispozitive medicale, care sunt neinvazive și pe care pacientul le poate aplica singur din confortul casei sale.

Pacienții sunt rugați să fie extrem de disciplinați cu recomandările medicului, să mențină o postură bună pentru coloana vertebrală, să evite sarcinile grele pentru ca discul să nu se rupă.
Atunci când inelul fibros s-a rupt, intervenția chirurgicală este practic inevitabilă, deoarece nu există nicio modalitate de regenerare naturală a discului. Din acest motiv, hernia de disc trebuie tratată la timp, înainte de a fi prea târziu.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate