Biserici din București cu moaște și icoane făcătoare de minuni (I)

1. Catedrala PatriarhalaSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 10

Doar noi și Dumnezeu știm ce purtăm în suflete. Câte furtuni și îndoieli. Câte răni și neîmpliniri. Ce gânduri ne tulbură și ce nevoi avem, câte așteptări și câte speranțe. Noi rătăcim, dar Dumnezeu este în același loc și ne așteaptă. Ne așteaptă să-i cerem, ca să ne poată da. Roagă-te cu credință, pentru că nimic nu este imposibil pentru Dumnezeu. Iată la ce biserici din București cu moaște și icoane făcătoare de minuni poți merge:

  • Catedrala Patriarhală, cu hramul Sfinților Împărați Constantin și Elena și a Sfântului Mucenic Dimitrie, adăpostește moaștele întregi ale Sfântului Dimitrie cel Nou din Basarabi, ocrotitorul Bucureștiului și părți din Sfintele Moaște ale Sfântului Ioan Gură de Aur (maxilarul).
  • Biserica Sfântul Mina – moaștele Sfântului Mucenic Mina și icoana făcătoare de minuni a Sfântului Mina, de mare folos pentru cei care au suferit pagube și celor care se află în procese.
  • Biserica Sfântul Spiridon Nou – părți din moaștele Sfântului Spiridon al Trimitundei și icoana Maicii Domnului.
  • Biserica Lucaci – părți din moaștele Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor, a Sfântului Mucenic Haralambie, a Sfântului Onufrie, Sfântului Mucenic Elefterie și Sfântului Mucenic Pantelimon.
  • Biserica Sfântul Gheorghe (Nou) – adăpostește mâna dreaptă a Sfântului Nicolae, mormântul cu rămășițele Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu și ale celor patru fii ai săi, ale sfetnicului Ianache și icoana făcătoare de minuni a Sfintei Parascheva (adusă de la Biserica Sfânta Vineri, demolată în 1987).
  • Biserica Sfântul Gheorghe (Vechi) – părți din moaștele Sfântului Grigorie al Armeniei și o icoană făcătoare de minuni.
  • Biserica Domnița Bălașa – capul Sfântului Grigorie de Nyssa și crucea de lemn îmbrăcată în argint aurit.
  • Biserica Zlătari – aici se găsește mâna dreaptă a Sfântului Ciprian, făcătoare de minuni pentru cei care au farmece făcute. De asemeni se mai găsește și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul.
  • Biserica Oțetari – adăpostește un deget al Sfântului Haralambie.
  • Biserica Sfântul Vasile – părți ale moaștelor Sfinților Mucenici Teodor Tyron, Elefterie, Trifon, Haralambie, Gheorghe, Paraschevi și a încă doi sfinți necunoscuți; tot aici există și un fragment (cel mai mare din țara noastră) din Crucea pe care a fost răstignit Iisus Hristos.

(va urma)

Citeste și:

Cum calculezi CIFRA DESTINULUI și ce semnificații are această cifră?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Spiritualitate