Beneficiile animalelor de companie la locul de muncă

Stresul la locul de muncă provoacă negativitate, care poate crea un mediu de lucru tensionat pentru angajați. Beneficiile animalelor de companie la locul de muncă sunt atât pentru angajatori, cât și pentru angajați.

În timp ce animalele de companie au fost văzute în trecut ca un beneficiu exclusiv pentru angajați, factorii care îi afectează pozitiv pe angajați se corelează cu îmbunătățirea moralului la birou, absenteismul și un echilibru sănătos între muncă și viață.

Beneficiile animalelor de companie la locul de muncă

Unele companii au fost deschise animalelor de companie la locul de muncă datorită efectului lor asupra echilibrului dintre viața profesională și viața privată. Atât angajatorii, cât și angajații au declarat că îi ajută să treacă fericiți orele lungi de lucru, iar animalele de companie le reamintesc să ia pauzele necesare.

Petrecerea prea mult timp prea aproape de un proiect, problemă sau altă activitate poate inhiba productivitatea și poate cauza stres inutil. Animalele de companie le amintesc oamenilor să se oprească și să se retragă din orice în care sunt implicați. Plimbările scurte, puțin timp de joacă și distragerile temporare permit pauze mentale pentru a nu suprasolicita și a deveni stresat.

De asemenea, acestea mențin morlul ridicat și cresc doza de stare de bine prin puțin umor. Râsul și pozitivitatea sunt la fel de contagioase ca negativitatea și stresul , dar vin cu beneficii precum un moral mare și o comunicare mai bună . Studiile demonstrează că animalele de companie au efecte calmante, reduc tensiunea arterială, scad stresul și îi fac pe angajați mai cordiali și mai productivi.

Măsuri pentru a ține animale de companie la locul de muncă

Animalele de companie la locul de muncă sunt benefice, dar angajatorii ar trebui să ia măsurile adecvate pentru a asigura un mediu sănătos pentru animalele de companie și pentru angajați.

Păstrarea igienei și vaccinarea la zi. Nu numai că angajații ar trebui să fie sănătoși la locul de muncă pentru a evita răspândirea bolilor, dar și animalele de companie ar trebui. Animalele de companie ar trebui să fie îngrijite, curățate, fără purici sau căpușe.

Adaptare blândă a necuvântătoarelor. Animalele de companie trebuie să fie aclimatizate în mod corespunzător la medii noi. Mai ales când sunt implicate și alte animale de companie și persoane. Mediile noi și unice pot stresa animalele de companie și pot provoca un comportament neobișnuit sau distructiv.

Angajați instruiți cu privire la nevoile și alimentația animalelor. Respectarea locului de muncă prin antrenarea și observarea animalelor de companie poate preveni orice probleme nevăzute.

Desigur, există unele rezerve în ceea ce privește animalele de companie la locul de muncă. Deși beneficiile sunt numeroase și remarcabile, există câteva obstacole pe care fiecare angajator ar trebui să le ia în considerare, cum ar fi costurile îngrijirii, siguranța angajaților și alergiile acestora.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate