Bărbații care fac oreion la o vârstă înaintată pot avea probleme de fertilitate? Doctorul Andreas Vythoulkas explică ce riscuri pot să apară în această situație


Oreionul este o boală a copilăriei, contagioasă și care este produsă de virusul urlian. În cele mai multe dintre cazuri, această afecțiune apare în intervalul de vârstă 5-15 ani, dar există și situații în care boala se poate manifesta și în rândul adulților. 

Oreionul este prezentat adesea ca fiind o boală care în cazuri extreme poate lăsa sechele grave, mai ales în rândul bărbaților. Mai exact, o mulțime de persoane asociază această boală cu infertilitatea bărbaților, mai ales dacă afecțiunea apare la o vârstă înaintată.

Bărbații care fac oreion la o vârstă înaintată pot avea probleme de fertilitate?

Invitat în emisiunea “Lifestyle sănătos”, medicul Andreas Vythoulkas, specialist obstetrică-ginecologie a explicat în ce măsură această boală a copilăriei poate avea urmări grave în timp și dacă există sau nu o legătură între oreion și infertilitate.

“Da, poate să influențeze la un moment dat nivelul de spermogramă, dar nu putem să spunem că dacă am făcut oreion înseamnă că putem avea și probleme de infertilitate. Poate să fie un efect secundar sau o reacție secundară a bolii respective, poate să modifice sperma, dar în niciun caz nu stăm să ne gândim: Am făcut boala, atunci o să am probleme de fertilitate.”, a spus doctorul Andreas Vythoulkas, specialist obstetrică-ginecologie.

Specialistul a subliniat că deși infertilitatea poate să apară în cazurile grave de oreion, această boală nu ar trebui asociată imediat cu problemele de fertilitate. În cazul băieților cu vârsta peste 14 ani, printre simptomele oreionului se numără și inflamarea testiculelor, însă acest lucru nu duce automat la infertilitate.

Urmărește materialul video de mai sus pentru a asculta părerea medicului Andreas Vythoulkas, specialist obstetrică-ginecologie.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Avorturile repetate pot duce la infertilitate?

Ce este ulcerul venos și care este cel mai adecvat tratament. VIDEO

Primul lucru pe care trebuie să-l faci în cazul unei viroze respiratorii

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Lifestyle sănătos