Au început să moară tot mai mulți copii de coronavirus: ultima victimă, un băiat de 13 ani

Au început să moară tot mai mulți copii de coronavirus

Au început să moară tot mai mulți copii de coronavirus: ultima victimă, un băiat de 13 ani. Decesele tinerilor cu vârste tot mai mici, care se petrec în diferite țări afectate de pandemie, chiar dacă nu schimbă radical profilul general, generează îngrijorare.

În Marea Britanie, la Londra, s-a înregistrat ieri decesul celui mai tânăr pacient al focarului din această țară, un baiat în vârstă de 13 ani al cărui rezultat la testul de coronavirus a fost pozitiv. Copilul, Ismail Mohamed Abdulwahab, din Brixton, a fost învins de virus la Kings College Hospital. Potrivit medicilor, el nu era cunoscut ca având alte afecțiuni preexistente.

Drama este cu atât mai mare cu cât membrii familiei sale nu l-au mai putut vedea de la momentul internării, așa încât băiatul s-a stins singur pe un pat de spital. Vestea morții lui a fost făcută publică pe site-ul Madinah College, unde sora lui Ismail este profesoară, ceilalți profesori și elevii mobilizându-se în vederea strângerii de fonduri necesare înmormântării. „La Madinah College am dori să apelăm la frații și surorile noastre pentru a dona cu generozitate și a ajuta la strângerea sumei de 4000 de lire sterline necesară cheltuielilor de înmormântare', este apelul făcut de conducerea instituției.

Familia lui Ismail a solicitat să nu fie postată fotografia băiatului, fiind devastată după tragediile care s-au ținut lanț în interiorul acesteia. Cu puțin timp în urmă murise tatăl băiatului, răpus de cancer.

Apropiații au povestit că Ismail a fost internat la Kings College Hospital imediat ce a început să prezinte simptome specifice infectării cu coronavirus, inclusiv dificultăți de respirație. Medicii l-au conectat la aparatura de respirație artificială, apoi i-a fost indusă starea de comă. Din păcate, în scurt timp băiatul de 13 ani a pierdut bătălia și, luni dimineață, s-a stins.

Mark Stephenson, directorul  Madinah College, a declarat ieri că spitalul în care Ismail a murit nu a eliberat cadavrul acestuia pentru că se intenționează efectuarea unei autopsii. El presupune că motivul  pentru care se impune necropsia este vârsta mică a victimei și faptul că nu figura în evidențe cu vreo afecțiune cronică.

Moartea lui Ismail a avut loc la doar câteva ore după ce o fată de 12 ani a decedat din cauza coronavirusului în Belgia. Fata a avut febră cu trei zile înainte de deces și a fost pozitivă pentru COVID-19, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului belgian, Steven Van Gucht. Nu au fost oferite alte detalii despre cazul ei, inclusiv dacă a avut alte probleme de sănătate.

Foto: Shutterstock

Citeste și:

Pulverizarea dezinfectanților în aer este complet ineficientă

În timpul pandemiei de coronavirus unghiile se taie scurt

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate