În timpul pandemiei de coronavirus unghiile se taie scurt

Nu acesta nu este un sfat legat de ce se poartă… ci de un avertisment cât se poate de serios. Mesajul este unul pe cât de scurt pe atât de clar: în timpul pandemiei de coronavirus unghiile se taie scurt!

Recomandarea vine din partea tuturor specialiștilor din domeniul sănătății, medici sau asistenți, care știu bine acest lucru și se conformează lui dintotdeauna. Situația în care ne aflăm în prezent nu mai lasă loc și cu atât mai puțin întâietate esteticului, oricât de mult și de puternic i-am fi tributare. Unghiile lungi, fie că sunt naturale, false ori construcții din gel, reprezintă un risc pentru sănătate în condițiile actuale. Un expert britanic, dr. Elisabeth Dancey, a subliniat cu insistență faptul că bacteriile, ciupercile și virusurile – inclusiv coronavirusul – se cuibăresc foarte bine sub unghii. Ca urmare, de acolo toate aceste microorganisme se transferă cu mare ușurință odată cu atingerea feței, gurii, a altor persoane sau a obiectelor atinse. De ce credeți că purtarea unghiilor scurte este obligatorie în toate acele domenii în care păstrarea mâinilor curate este esențială? Ne referim la personalul medical, la terapeuți, lucrătorii din industria alimentară, bucătarii și personalul de îngrijire a copiilor și vârstnicilor. Aceeași regulă este cunoscută și aplicată inclusiv de mame în perioada îngrijirii bebelușilor. Așadar…

„Medicii știu acest lucru și se spală riguros sub unghii înainte de a purta mănușile chirurgicale și de a efectua operații. Folosesc periuțe sterile speciale pentru unghii și dezinfectant. Ar trebui să le urmăm exemplul', a mai spus expertul britanic.

Dezbaterea pe tema lungimii unghiilor și a purtării de unghii false a pornit după ce o asistentă medicală din Marea Britanie a atras atenția asupra acestui subiect printr-o postare pe o rețea de socializare. Ea a subliniat faptul că personalului medical nici măcar în afara pandemiei nu i se permite să poarte unghii lungi și bijuterii – nici măcar verighetă – tocmai pentru a nu lăsa microbilor posibilitatea să adere. Asistenta medicală s-a declarat uimită de faptul că oamenii au înțeles că este bine să se spele pe mâini timp de 20 de secunde, dar nu au observat că este imposibil să o facă în mod corespunzător dacă au unghiile lungi.

Pentru a verifica dacă aveți unghiile prea lungi, strângeți pumnul. Dacă nu vă simțiți degetele în podul palmei ci doar unghiile, înseamnă că sunt prea lungi. Dr. Chike Emeagi, fost chirurg ortoped și director medical al unei clinici din Hampstead susține că lungimea ideală a unghiilor este chiar deasupra țesutului acestora. Deci cât mai scurt posibil.

Foto: Shutterstock

Citeste și:

Om de știință american: coronavirusul o să facă ravagii…'

Regina Maria a fost la un pas să moară de gripă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate