Atenție români: Se dau consultații gratuite pentru cardiaci

În contextul epidemiei de coronavirus, izolarea la domiciliu este cea mai bună metodă de prevenție pentru toată lumea, dar în special pentru persoanele în vârstă și cele care suferă de afecțiuni cronice. Unul dintre cele mai mari centre de cardiologie intervențională a făcut un anunț pentru toți românii: se dau consultații gratuite pentru cardiaci.

În cazul persoanelor care suferă de boli cardiovasculare, pe lângă izolare este important să beneficieze și de monitorizare, pentru că orice destabilizare a echilibrului metabolic fragil le poate pune viața în pericol. Infecția virală afectează sistemul cardiovascular, iar în cazul pacienților care au deja o suferință cardiacă pot apărea evenimente acute sau agravări ale afecțiunii inițiale.

Având în vedere aceste considerente, Centrele de Excelență în Cardiologie și Radiologie Intervențională ARES au lansat campania #STAI ACASA cu inima sănătoasă. În cadrul campaniei medicii centrelor oferă consultații video online gratuite, probono, tuturor pacienților cardiaci care au în această perioadă nevoie de asistență medicală. Se are în vedere monitorizarea, calibrarea tratamentului și prevenirea unor evenimente cardiovasculare acute.

“În astfel de vremuri, trebuie să rămânem uniți și să avem grijă unii de ceilalți. Pacienții cardiaci sunt printre cei mai vulnerabili în fața infecției cu virusul SARS-CoV-2. Nu îi putem abandona. Am căutat o soluție pentru ca ei să poată rămâne acasă, în siguranță, dar să și beneficieze constant de monitorizarea unui medic specialist cardiolog”, a declarat dr. Oren Iancovici.

Consultațiile online pot fi programate prin accesarea site-ului www.medicina-interventionala.ro și completarea unui formular de pre-consultație în care se detaliază problema medicală și se încarcă eventualele documente medicale. Pacienții pot opta pentru o consultație virtuală sau pentru a primi recomandări medicale via e-mail.

Pentru pacienții la care, în urma discuțiilor cu medicii cardiologi, se stabilește că este necesară deplasarea la spital pentru investigații sau proceduri intervenționale, centrele ARES și-au luat măsuri de igienă și siguranță. Triajul pacienților se face în afara clădirii spitalului, se efectuează scanarea temperaturii corporale la intrarea în spital, accesul în spital este permis exclusiv pacienților și personalului medical, iar cazarea se face în rezerve de câte o persoană, pentru limitarea contactului cu cei din jur.

Foto: pexels.com

Citeste și:

Coronavirus – cum arată plămânii unui bolnav de coronavirus: Pentru cei care cred că sunt nemuritori și continuă să iasă afară'

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate