Ai un tată de toată lauda? Povestește despre el în revista Avantaje!

ziua tatalui

tata

Nefiind o zi fixa (a doua duminica din mai), Ziua Tatălui nu a prea intrat in memoria colectivă. Mai mult cele legate de mama, ca ea e principala responsabila când vine vorba de copii – si nu spun asta cu mândrie. Dimpotrivă. 

Acesta e un mesaj prin care vreau sa le spun la mulți ani si sa ii felicit pe toți tatii care își asuma necondiționat condiția de părinte pe viața. Indiferent dacă sunt înregimentați intr-o familie cu certificat, ori fără patalama sau care, din diverse motive, au ieșit din familie, dar rămân responsabili pentru copiii lor. Ii salut pe toți tatii care stiu sa fie si sa rămână părinți din conștiința, fără ca mama, copilul însuși, statul, legea, tribunalul sau viața sa le aducă aminte de asta. Ma înclin cu infinită prețuire pentru tatii care aleg sa fie părinți devotați si implicați pentru copii care nu sunt ai lor, de dragul femeii pe care o iubesc. Ziua Tatălui ar trebui sărbătorită mai des, poate pentru ca tatii autentici sunt tot mai putini. Si ar trebui sa vorbim mai des despre ei, poate ridicam nivelul de conștiința. Salut si încurajez noua generație de tătici tineri, frumoși, educați, cu o cariera in ascensiune, care nu se sfiesc sa își expună public adorația fata de copiii lor si priceperea sau măcar strădania intr-ale parenting-ului modern. Ii văd prin parcuri, prin scoli, la ședințe cu părinții, prin maternități si spitale, in conferințe si seminarii. Tăticii cool din blogosfera sunt si ei un exemplu si un semn bun ca mentalitățile patriarhale învechite pot fi înlocuite cu atitudini noi, parteneriale si profund umane, înduioșătoare. Prin ei mai exista speranța ca procentul de tati devotați poate sa il bată pe cel al taților ratați.
La mulți ani, nepretuiti tătici!


Va las pe fiecare sa dea nume si poze de tătici merituoși. Cea mai votată poveste va beneficia de o ședință foto și un reportaj în revista Avantaje!

de Daniela Palade Teodorescu
Foto: 123rf.com

Citește și:

Urare de ziua tatălui. Ce mesaj așteaptă unul dintre cei mai cool tătici

Tătici celebri din România. Acești bărbați sunt topiți după copiii lor

Top 10 cei mai sexy tătici celebri!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse