Unghiile tale s-au îngălbenit? Iată 4 remedii naturiste pentru a rezolva această problemă

4 remedii naturiste pentru a rezolva problema unghiilor îngălbenite

Dacă o lungă perioadă de timp ai folosit un lac de unghii într-o nuanță puternică pentru a-ți face manichiura, mai mult ca sigur și tu ai observat o modificare a culorii unghiei. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care unghiile ajung să se îngălbenească, iar această problemă poate fi rezolvată folosind 4 remedii naturiste.

O unghie care și-a pierdut culoarea naturală și a căpătat o nuanță de galben anunță că la nivelul acesteia există o problemă. În cele mai multe dintre cazuri, principalul motiv pentru care unghiile își modifică aspectul este folosirea unui lac de unghii închis la culoare. Acesta poate păta unghia și de aceea o variantă mult mai inspirată ar fi alegerea unui lac de unghii în nuanțe deschise. În plus, oja folosită poate provoca reacții alergice, acestea fiind și ele responsabile pentru îngălbenirea unghiei.
Unghiile îngălbenite pot ascunde o infecție sau o ciupercă, dar și probleme grave de sănătate cum ar fi infecțiile pulmonare, boli ale rinichilor, diabetul, afecțiunile tiroidiene sau diabetul.

4 remedii naturiste pentru a rezolva problema unghiilor îngălbenite

Există 4 remedii naturiste cu ajutorul cărora poate fi rezolvată această problemă, dar în cazul în care nu se observă îmbunătățiri, vizita la medic devine obligatorie pentru a beneficia de un tratament de specialitate.

1. Praful de copt

Praful de copt este foarte eficient pentru a scăpa de ciupercile care atacă unghia. Prepară o soluție pe bază de apă fierbinte și praf de copt și aplic-o pe unghii. Aceasta va împiedica ciuperca să se răspândească și va îmbunătăți aspectul unghiei.

2. Apa oxigenată

Apa oxigenată te ajută să scapi de petele care au apărut la nivelul unghiilor în urma folosirii unui lac de unghii foarte închis la culoare. Trebuie doar să înmoi unghiile în această soluție și vei vedea imediat rezultatele.

3.  Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai este un tratament natural care te poate scăpa de infecții și de ciuperca unghiei. Amestecă câteva picături de ulei de arbore de ceai cu ulei de măsline și tamponează unghiile îngălbenite.

4. Pasta de dinți

Pasta de dinți este și ea un truc la care poți apela pentru a scăpa de problema unghiilor îngălbenite. Aplicat-o în zonele cu probleme și las-o să acționeze timp de 10 minute. Clătește unghiile cu apă călduță și repetă acest lucru de 3 ori pe săptămână.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Ce culoare se poartă în această toamnă?

Ce poți face pentru ca rujul să nu mai ajungă pe dinți?

Cel mai bun tratament natural împotriva ridurilor și petelor pigmentare. Acționează rapid și întinerește pielea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Frumusete