Anul trecut 83,461 de români au fost diagnosticați cu cancer. Crește numărul cancerelor de…

Deși medicina evoluează rapid și se raportează victorii în multe subramuri ale tratamentelor medicale, în privința cancerelor statisticile nu sunt foarte îmbucurătoare. Cel puțin, nu la noi în țară. Anul trecut 83,461 de români au fost diagnosticați cu cancer. Crește numărul cancerelor de pancreas și ficat dar și numărul cancerelor colorectale. 

Dacă în vestul Europei cancerele din sfera zonei genitale sunt din ce în ce mai puține sau descoperite în timp util pentru a fi operate sau tratate cu succes, în România din cauza lipsei programelor naționale de screening dar și insuccesul vaccinărilor împotriva HPV au dus la cifre alarmante pe sectorul cancerelor la femei.

Numărul românilor cu diagnostic oncologic crește alarmant de la lună la lună, iar medicii oncologi sunt din ce în ce mai puțini. În anul 2018 numărul total de români care au primit diagnostic de cancer este de: 83,461. Trebuie menționat faptul că există o posibilitate extrem de mare ca numărul real al celor bolnavi de cancer să depășească cu mult această cifră, mulți nefiind încă descoperiți și diagnosticați corect.

Ultimul studiu la nivel global în care a fost inclusă și țara noastră a scos la iveală faptul că incidența cancerului în România este mai mare cu aproximativ 9.000 de cazuri în plus față de acum 10 ani.

Fără să-i luăm în calcul pe cei 83,461 de români diagnosticați cu o formă de cancer, un număr de 50,902 români au pierdut lupta cu această boală necruţătoare, într-un singur an, 2018.

Pe primul loc se menține cancerul pulmonar la bărbați și cel de sân la femei, dar incidența unor tipuri anume de cancere crește, cum ar fi cel de pancreas și colorectal, la ambele sexe.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că în România, numărul deceselor din cauza cancerelor va ajunge, în anul 2040, la aproape 60.000.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Reîncepe vaccinarea gratuită anti-HPV, virusul care a ucis milioane de femei

Adevărata cauză a morții lui Nicolae Dobrin, cel mai mare fotbalist român

Mama Biancăi Drăgușanu mai frumoasă după ce a învins cancerul

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din #NUcancerului