Aminteste-ti de prima dragoste

Aminteste-ti de prima dragoste

Ai fost acolo! Fie ca recunosti sau nu, sunt momente in care te gandesti si iti amintesti de timpul in care lucrurile erau mult mai simple, atat tu, cat si el, mult mai tineri si mult mai dispusi sa va iubiti, poate nu pentru cele mai intelepte motive. Prima dragoste nu se uita sau este atat de departe de noi incat nu mai conteaza?

Iti amintesti prima dragoste? Toata lumea mi-a raspuns "da!", mai intens sau mai putin intens, pasional sau nu, cu putina tristete in glas ori aparent detasat. Toata lumea sustine ca a trait o poveste de dragoste absolut fantastica acum ceva ani.

De ce oare, cand vine vorba de trecut, majoritatea, cu putine exceptii, se avanta sa spuna ca lucrurile erau mai bune sau, daca nu mai bune, mai simple? De ce atunci cand totul s-a intamplat "mai demult", este mai frumos?

Este adevarat ca ne amintim, teoretic, mult mai putine lucruri. Unul din mecanismele memoriei, uita­rea, ne scapa de balast, stergand din memorie evenimentele care nu reprezinta cine stie ce si ne poate lasa cu cele mai frumoase amintiri despre vremuri in care cei de langa noi erau mai atenti, lumea era mai politicoasa… Si pu­tem continua… Aceasta este exact situatia cu prima dragoste.

In general, ea este atat de departe de noi, iar toata lumea a creat asa un mit in jurul ei, incat iti este greu sa admiti ca nu ai avut una sau ca ai suferit luni de zile dupa colegul de banca, ca, apoi, intr-un final, i-ai spus, dar el a uitat… Si ca, de fapt, nimic nu a fost chiar atat de mirific. Prima dragoste a ajuns un fel de mit urban, o poveste colectiva. Intreaba pe oricine despre prima lui dragoste si vei vedea ca nici nu termini bine fraza si el sau altcineva zambeste si priveste in gol aproape instinctiv.

Prima dragoste, prima lectie

Teoretic, prima dragoste se poate petrece la orice varsta sau se poate sa nu se petreaca deloc, insa cei mai multi dintre noi s-au indragostit pentru prima data cand erau adolecenti. Cum spuneam, adultii tind sa uite partile negative, astfel incat prima dragoste pare, prin ochii adultului, dulce, amuzanta, speciala, trecand cu vederea tragedia si dramatismul care caracterizeaza primele relatii.

Intr-o perioada din viata noastra cand suntem interesati in special de lumea noastra interioara, de emotiile noastre si mult mai putini capabili de a re­zona la sentimentele altora, de a fi empatici, prima dragoste vine sa zguduie din temelii viata noastra la acel moment. Din clipa in care am inceput sa aratam interes pentru "celalalt" suntem, teoretic, pregatiti pentru prima dragoste.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Copii