Alimentul pe care îl avem toți în bucătărie poate stopa căderea părului

Căderea părului vă poate afecta încrederea în propria persoană și de asemenea, ar putea părea că nu se va mai opri niciodată. Dar alimentul împotriva căderii părului este extrem de aproape, mai exact în propria bucătărie.

Oricât de ciudat sună, sucul de ceapă ar putea să împiedice căderea părului, bineînțeles dacă suportați mirosul. Este unul dintre multele remedii la domiciliu pentru a lupta împotriva alopeciei. Cel mai frecvent tip de cădere a părului este numit alopecia androgenetică, cunoscută și sub denumirea de „căderea părului cu model masculin' sau „căderea părului cu model feminin'.

Afectează aproximativ jumătate dintre bărbații cu vârsta peste 50 de ani și aproximativ jumătate dintre femeile cu vârsta peste 65 de ani, conform Alopecia UK, scrie The Sun. Dar vârsta nu este singurul factor care joacă un rol. Există zeci de motive pentru care părul se poate rări sau cădea, inclusiv la tineri.

De exemplu, Alopecia Areata, din care jumătate din cazuri încep în copilărie, se crede că este o afecțiune autoimună care provoacă pete de mărimea unei monede de cădere a părului.

„Căderea părului poate fi o experiență dificilă și poate duce la lipsa încrederii în sine, imaginea de sine negativă și chiar izolarea socială. Această afecțiune poate fi adesea tratată cu succes, în funcție de tip și severitate, datorită îmbunătățirilor continue ale tehnologiei și cercetării.

Se crede că sucul de ceapă îmbunătățește circulația în jurul foliculilor de păr, ceea ce este vital, deoarece fluxul sanguin insuficient înfometează părul de nutrienți esențiali și îl expune riscului de a se rupe sau de a cădea', a declarat Sam Cinkir, CEO Este Medical Group, potrivit sursei mai sus menționate.

Ceapa este, de asemenea, cunoscută ca fiind bogată în sulf. Sulful se găsește în aminoacizi, care sunt componente ale proteinelor. Proteinele sunt vitale pentru menținerea părului puternic, relatează Healthline.

Extrageți sucul de ceapă, aplicați ușor pe scalpul chel și lăsați-l mai mult de două ore sau peste noapte dacă vă simțiți confortabil cu mirosul.

Cu toate acestea, experții susțin că sunt suficiente și 15 minute de suc pe scalp obținut din amestecul unor cepe într-un blender.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate