Alaptarea, un gest natural esential

Pasi esentiali in promovarea alaptarii

  • Instruirea personalului medical in vederea promovarii alaptarii in randul mamelor.
  • Informarea femeilor insarcinate despre avantajele si modul de gestionare a alaptatului.
  • Sprijinirea mamelor pentru a incepe sa isi alapteze copilul la maxim o jumatate de ora de la nastere.
  • Instruirea mamelor cu privire la cum se alapteaza si cum pot sa pastreze lactatia, chiar si atunci cand sunt despartite de copiii lor.
  • Hranirea nou-nascutilor exclusiv cu lapte matern, cu exceptia cazului in care medicul recomanda hranirea lor cu altceva.
  • Adoptarea sistemului de „ro-oming-in“, care presupune ca mamele si copiii sa ramana impreuna 24 de ore din 24.
  • Incurajarea alaptatului la cerere.
  • Evitarea folosirii tetinelor sau suzetelor in cazul sugarilor.
  • Sustinerea infiintarii de grupuri de sprijin pentru mamele care alapteaza si indrumarea lor catre acestea, la iesirea din spital.

Desi procentul mamelor care alapteaza imediat dupa nastere este ridicat – peste 90 la suta din femeile de pe glob –, proportia celor care aleg alaptarea exclusiva si continuarea alaptatului scade rapid. Acest lucru se intampla din cauza consilierii gresite, care vine din partea unui personal medical ce nu detine abilitatile necesare pentru incurajarea alaptarii.

Practicile neadecvate de hranire a bebelusului si consecintele acestora reprezinta una dintre problemele globale majore si un obstacol important pentru dezvoltarea sociala si economica.

Fiind in mare masura o problema creata de om, ea poate fi reprosata stiintei si tehnologiei noastre si structurilor sociale si economice, dar poate fi considerata si o imperfectiune a asa-numitelor noastre realizari din domeniul dezvoltarii. Nu este doar problema tarilor in curs de dezvoltare, fiind intalnita si in multe tari dezvoltate. Problemele majore sunt reprezentate de presiunile comerciale si sociale exercitate pentru a opri aceasta practica.

Pentru a contracara marketingul si promovarea realizate de producatorii de lapte praf in mod agresiv, UNICEF colaboreaza cu legiuitori si avocati pentru a sprijini adoptarea unei legislatii pe baza Codului in multe tari.

Presiunile sociale sunt complexe si variaza de la tara la tara. Femeile se lupta sa obtina drepturi de maternitate si alte abordari care sa le permita sa continue sa isi hraneasca sanatos copilul si sa contrabalanseze presiunile tot mai mari de a se intoarce in campul muncii si de a se desparti de copii.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3 4

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Mama si copilul