Destinaţii pentru primăvara lui 2014

Ce zici de o vacanţă de început de primăvară, cu festivaluri, muzică şi distracţii în aer liber, în destinații turistice neaşteptate? Spectacol, culoare, pitoresc, peisaje inedite şi în plus, ocazii unice de a descoperi tradiţiile şi obiceiurile locale.

santa cruz

 Santa Cruz, al doilea Rio

Costume fabuloase, parade impresionante pe ritmuri latino, tradiționalele trupe de teatru muzical – murgas, de comparsas-banduri de conga ori de rondallas – artiştii chitărilor, un oraș în sărbătoare şi un festival considerat al doilea din lume, după cel de la Rio de Janeiro şi care atrage mai mult de un milion de turişti. Aceasta înseamnă Carnavalul din Santa Cruz, capitala celei mai mari insule din arhipelagul Canare, Insula Primăverii Veşnice.

Festa, care marchează sfârşitul iernii blânde din Tenerife, are loc la final de februarie şi început de martie, durează şapte zile şi are teme diferite, cea din acest an, aleasă pentru prima oară de locuitorii oraşului, fiind desenele animate.

Te va încânta fără îndoială parada de început, când mii de oameni străbat oraşul şi dansează până în zori, apoi carele alegorice şi fetele candidate la titlul de Regină a Carnavalului, ale căror costume costă zeci de mii de euro fiecare, dar şi Ziua Dansului în care trupe renumite concertează pe mai multe scene, la fel și Gala Reginei – o feerie de culori şi ritmuri latino, Mini Cabalgata – Ziua Petrecerilor din Plaza La Candelaria, apoi Grand Finale, parada ce străbate întreaga Avenida de Anaga, şi Festival de Rondallas de la Teatrul Guimerá sau ceremonia de închidere a festivalului, o procesiune simpatică ce poartă o gigantică sardină construită din hârtie, asemeni uriaşilor dragoni chinezeşti, şi care se încheie cu un spectaculos joc de artificii în Plaza de España. Cost cazare în Santa Cruz de Tenerife : de la 117 lei pe zi, camera dublă. (booking.com).

 Budapesta, bijuterii muzicale

budapesta

Supranumit „Regina Dunării', Budapesta este un oraş magnific, sofisticat şi cultural, care încântă şi surprinde întotdeauna; aici poţi descoperi cel mai important eveniment cultural din Ungaria, Festivalul Primăverii, care anul acesta sărbătoreşte 32 de ani de existenţă.

Vezi şi locuri de vizitat în Ungaria – cele mai apreciate destinații turistice!

În multe locaţii din întreaga capitală ungară, au loc vreme de unsprezece zile, începând de la jumătatea lunii martie, câteva zeci de evenimente: concerte în aer liber, recitaluri ale marilor solişti, concerte de muzică clasică şi nopţi de muzică de jazz, precum şi spectacole de teatru, premiere cinematografice şi muzicale, seri de dans şi spectacole de artificii.

Artişti internaţionali şi naţionali participă la eveniment, iar Festivalul Primăverii este în fiecare an o ocazie de a te relaxa vizitând bijuteriile arhitectonice ale Budapestei, de a te delecta cu tradiţiile gastronomice locale, dar şi de a face o „baie de artă şi de muzică bună. Cost cazare: de la 97 lei pe noapte un apartament în centru, lângă Operă (booking.com).

 Sighişoara, blues şi istorie

sighisoara

Poţi alege Sighişoara, sau Schäsburg după numele dat de emigranţii saxoni acum mai bine de nouă sute de ani, pentru a descoperi „Perla Tansilvaniei, unul dintre cele mai interesante şi fascinante oraşe medievale, şi a te delecta cu serile de muzică excelentă oferite la „Blues Festival.

Din 28 martie, blues-ul şi istoria vor reuni pe scena festivalului nume de vârf ale muzicii din întreaga lume: King Pug, Sharrie Williams, Tangled Eye sau Eugene Bridges, într-o incitantă alăturare pentru iubitorii blues-ului, dar și pentru romanticii care vor deveni. Preţ cazare: de la 70 lei pe zi, în apropierea cetăţii. (infopensiuni.ro)

 Valencia, sărbătoarea focului

valencia

Un spectacol de tradiţie, muzică, dans, fast şi culoare, unic în Europa, care te va încânta peste poate: „Fallas de Valencia, un festival în care fiecare cartier valencian îşi construieşte propria Falla, un ansamblu alegoric de marionete care va fi aprins la finalul sărbătorii dedicată Sf. Iosif, patronul Valenciei.

Startul s-a dat în noaptea de 15 martie, în Planta, parada de prezentare a figurinelor Fallas, urmat de două zile de Ofrenda de Flores, când mii de Falleras, care poarta costumele fiecarei regiuni, decorează carele alegorice cu flori şi de Cabalgata del Fuego, celebrarea focului, spritul simbolic al sărbătorii.

Crema este cel mai spectaculos moment al festivalului, noaptea ce marchează şi finalul acesuia şi când toate figurinele Falla sunt arse, alături de orice alt obiect de prisos. În plus, tradiţia cere ca fiecare zi de festival să înceapă cu La Desperta (trezirea vecinilor), când o formaţie străbate toate străduţele Valenciei cântând muzică live, şi să se sfârşească cu Mascletas, un spectacol pirotehnic unic ce are loc noaptea, în fiecare piaţă a oraşului. Cost cazare: de la 11 euro pe zi, sau 174 euro pachetul de 5 nopţi, cazare şi transport cu avionul. (veltravel.ro)

Sölden, festival pe gheţari

solden

În mijlocul văii Ötztal, în stațiunea Sölden, vei descoperi un eveniment de avengură: Electric Mountain, în cadrul căruia un mix fantastic de muzică se combină cu culisele muntoase ale marilor gheţari, multă zăpadă, răsfăţ la mare altitudine și adrenalina sporturilor albe, pe parcursul tuturor weekendurilor, începând din noiembrie până în aprilie.

La concertele muzicale participă cei mai cunoscuți DJ din lume, precum David Guetta, iar în cadrul unui amplu spectacol, Hannibal ghețarul se transformă într-o scenă imensă pe care se reconstituie traversarea de acum 2000 de ani a Alpilor, de către faimosul general Hannibal.

Pentru varietate poţi da o fugă la Innsbruck, unde cei mai buni snowboarderi din lume își măsoară talentul pe trambulina Bergisel, la competiția de sărituri „Air & Style sau poţi rezerva un bilet la faimosul concert de Paşte de la Ischgl, „Top of the Mountain, pe a cărui scenă au urcat mari solişti precum Kylie Minogue, Pink sau Elton John. Cost pachet: de la 265 euro pentru 7 nopţi, cazare, cartelă de schi, KeyCard şi bilet de intrare la festival. (www.visittirol.ro)

Cavnic, Serbarea lenker-ului

cavnic

Căvnicarii se mândresc cu invenţia lor: lenkerul-sania cu volan, care a fost brevetat şi este brand al oraşului. Primul lenker a fost pus pe zăpadă în 1930, iar azi, un week-end la începutul lunii martie, când la Cavnic mai este zăpadă din plin, este dedicat ingeniosului vehicul, concursurilor, muzicii şi dansului.

Concursurile au loc în general pe şoseaua ce leagă Cavnicul de comuna Băiuţ, care este închisă pe timp de iarnă, şi unde zăpada din abundenţă creează un decor special pentru un astfel de concurs. După cursele de lenkere te încânţi cu o paradă a costumelor populare, te bucuri de joc şi de horit şi te îmbii cu bucate maramureşene tradiţionale, cu vărzări calde cu brânză şi mărar, ori cartofi, o supă fierbinte cu tăiţei de casă şi ceapă de Pericei, dreasă cu smântână, totul stropit din belşug cu horincă şi cu vin de Diosig, fiert cu gutui şi mirodenii.

Alte variante: spectacole pe zăpadă, sporturi de iarnă, dans şi voie bună la Serbările Zăpezii de la Borşa, care au loc în primul week-end din martie, sau în inima muntelui, la Ocna Şugatag, ritualul străvechi al Udătoriului, o sărbătoare populară fascinantă. Cost cazare: de la 60 lei camera pe zi sau pachete de 6 nopţi, pornind de la 160 lei, fără masă. (viaromania.eu)

 Casa Luxemburg, în inima orașului Sibiu

casa-luxemburg

Situată în Piaţa Mică, nr. 16, Casa Luxemburg a fost construită pe prima incintă de fortificaţie a satului „Villa Hermani, Sibiul de mai târziu. Lucrările de restaurare au documentat o fază gotică şi una renascentistă, faţada barocă datând din secolul al XVIII-lea.

În cadrul programului de reabilitare a Sibiului, aflat sub egida UNESCO, Ministerul Culturii, cu ajutorul Serviciului Monumentelor Istorice Naţionale din Marele Ducat de Luxemburg, a restaurat în perioada 1999-2003 vechea casa Schaser, pentru a-i conferi de comun acord cu Parohia Evanghelică din Sibiu, o nouă destinaţie.

În prezent, la subsolul Casei Luxemburg se află cafeneaua KULTURCAFÉ, la parter centrul de informaţii turistice KULTOURS şi restaurantul ATRIUM Classic Cafe, iar la etajele superioare oaspeţii pot beneficia de o şedere placută în una din cele 7 camere amenajate într-un cadru medieval unic. Fiecare cameră este decorată în stil propriu şi are o privelişte aparte. Astfel, aveţi posibilitatea să admiraţi renumitul Pod al Minciunilor, Casa Artelor, Biserica Evanghelică sau Turnul Sfatului direct de la fereastra camerei.

Acestea sunt dotate cu toate facilitățile moderne, iar Wi-Fi gratuit este disponibil. Vă puteţi începe ziua cu un mic dejun delicios, care include fructe si legume proaspete, sucuri, cafea şi ceai, diverse sortimente de gem, mezeluri, brânzeturi, ouă şi iaurturi. Vă invităm să accesaţi site-ul www.casaluxemburg.ro

Autor: Adrian Cîlţan 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vacanta