Ai purici în casă din cauza animalelor? Cele mai ingenioase metode de a scăpa de ei

Ai pisici sau căței acasă și nu ai reușit să îi scapi de purici? Chiar dacă aparent nu pare o problemă serioasă, ei bine lucrurile nu stau chiar așa. Puricii sunt niște insecte destul de periculoase care se înmulțesc destul de rapid și pot ajunge pe oameni de la animale foarte ușor.

Așa că ar trebui să faci ceva cât mai repede pentru a scapa de ei. Iată câteva metode simple care te vor ajuta în acest proces de eliminare a puricilor, conform sanatosi.com.

1. Folosește mentă

Zbrobește o mână de mentă proaspătă într-un mojar, până când iese sucul din frunze. Apoi, pune pasta obținută într-un tifon și agață-l în încăperea în care sunt purici. Ai grijă însă ca acest tifon să nu fie la îndemâna amimalelor. De asemenea, o altă metodă care poate scăpa animalele de purici este să torni pe zgarda lor 1-3 picături de ulei de mentă. Trebuie să ai mare grijă, însă ca uleiul de mentă să nu atingă pielea animalului. Iar dacă vei observa ca acesta are semne de alergie, scoatei zgarda.

O altă metodă este să pui frunze uscate în pungi de hârtie, apoi să se lași pe podea să acționeze.

2. Folosește detergent de vase

Cum trebuie să procedezi?

Ai nevoie de:

  • detergent de vase
  • un bol
  • lumânări de candelă mici
  • apă caldă

Ce trebuie să faci

În timpul nopții, pune pe podea un bol umplut pe jumătate cu apă în care adaugă detergent de vase într-o cantitate semnificativă. Apoi pune câte o lumănare în centrul bolului, pentru că puricii vor veni la lumină. Când vor sări, vor cădea în apa cu detergent și vei scăpa de ei.

3. Folosește sare

Ai nevoie de o pungă de sare măcinată și un recipient cu ajutorul căruia să presari sarea pe covoarele din camerele unde știi că e posibil să fie purici. Sarea va usca foarte bine puricii și vei scăpa de ei în cel mai scurt timp.

Foto: 123rf.com

Mihaela Tudor

Citește și:

7 boli transmise de animalele de companie

Cât de periculoase sunt bolile animalelor pentru tine

Terapia cu animale face minuni

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Sanatate