După ce vei citi asta, nu vei mai folosi niciodată bețișoare de urechi

După ce vei citi asta, nu vei mai folosi niciodată bețișoare de urechi

Probabil fiecare dintre noi, după ce iese de la baie sau de duș a dezvoltat un obicei de a-și curăța ceara din urechi cu ajutorul bețișoarelor de urechi. Unii fac asta, poate chiar mai des, de fiecare dată când simt nevoia. 

Ei bine, te-ai gândit vreodată că acest banal obicei poate fi foarte periculos pentru sănătate? Cercetătorii de la American Academy of Otolaryngology – Head and Neck Surgery Foundation au publicat noi informații despre acest subiect. Conform mai multor studii s-a constatat că mulți oameni nu prea știu cum ar trebui să curețe ceara din urechi în mod corect și foarte mulți fac greșeli grave în această privință, conform jurnalul.ro.

Cum ar trebui să îți cureți urechile?

Un număr destul de mic de persoane știu că organismul nostru curăță de fapt în mod natural ceara din urechi și elimină ceara veche de la sine. La acest proces de curățare ajută chiar mestecatul, mişcările maxilarului şi creşterea de celule noi ale pielii înăuntrul urechii.

Specialiștii spun că nu trebuie să îți cureți prea des urechile și ar trebuie să renunți complet la bețișoarele de urechi. Acestea fac mai mult rău decât bine, pentru că pot împinge ceara adânc în ureche, care duce la distrugerea ciclului natural. Medicii înțeleg că aceasta este de fapt o nevoie naturală a organismului, însă ar trebui să te oprești să folosești aceste bețișoare.

„Există această înclinaţie a oamenilor de a-şi curăţa urechile pentru că ei cred că ceara din ureche este un indicator al unei igiene precare. Această dezinformare duce la obiceiuri nesigure ale sănătăţii urechilor. Pacienţii cred adeseori că previn producţia acesteia prin curăţarea urechilor cu beţişoare din bumbac, agrafe de hârtie, lumânări de urechi, sau orice lucru inimaginabil pe care oamenii le pun în urechile lor. Problema este că efortul de elimina ceara duce doar la crearea altor complicaţii pentru că aceasta este împinsă în ureche şi, cu timpul, va afecta şi mai mult canalul auditiv', a declarat eth R. Schwartz, conducătorul grupului care au oferit aceste sfaturi, potrivit Indy100.

Foto: 123rf.com

Citește și:

N-o să vă vină să credeţi la ce e bună aspirina

Băutura care te scapă de 4 kilograme și 16 centimetri din talie în doar 4 zile! Și nutriționiștii sunt uimiți

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate