Ai probleme cu inima? Căsătorește-te!

Infarctul miocardic și bolile cardiace fac anual tot mai multe victime, principala cauză care duce la declanșarea acestora fiind stresul, dar și un stil de viață nesănătos.

O medicație adecvată și un regim alimentar potrivit sunt elementele care îi ajută pe bolnavii de inimă să își monitorizeze starea de sănătate. Pe lângă aceste două lucruri importante, studiile au descoperit că și factorii psihosociali au un rol foarte important în vindecarea bolnavilor. Astfel, persoanele care au parte de sprijinul familiei reușesc să se recupereze mult mai repede după un infarct miocardic.

Legătura dintre căsătorie și infarctul miocardic

Cercetătorii au realizat mai multe studii și au descoperit că persoanele care sunt căsătorite își revin mult mai repede după ce au suferit un infarct miocardic sau orice altă afecțiune cardiacă, comparativ cu cele care sunt singure. Explicația oamenilor de știință se leagă foarte mult de partea psihologică. Infarctul miocardic reprezintă o afecțiune gravă și care poate lăsa urme adânci în ceea ce privește moralul unei persoane. Într-o astfel de situație, bolnavul reușește să se pună mai repede pe picioare atunci când are pe cineva aproape, tocmai pentru că este motivat să lupte împotriva bolii.

Eșecul din viața personală, divorțul sau singurătatea sunt doar câteva dintre elementele care pot declanșa un infarct miocardic sau care pot agrava starea bolnavilor de inimă.

'Infarcturile miocardice sunt evenimente devastatoare. Este important pentru pacienții care au suferit un astfel de episod să primească ajutorul necesar pentru a le putea depăși, fie că acesta vine de la prieteni, familie sau oricine decide să se implice în îngrijirea lor', este de părere Dr. Rahul Potluri, conform raportuldegarda.ro.

Rezultatele finale ale studiului au concluzionat că persoanele care au suferit un infarct miocardic, dar au avut parte de sprijinul familiei, au cu 14% mai multe șanse de supraviețuire, spre deosebire de cei care sunt nevoiți să depășească singuri această problemă de sănătate.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cele 3 semne care îți arată că rinichii tăi nu funcționează corect

Curry, condimentul care grăbește videcarea bolilor

Hainele din latex, trendul care îți pune sănătatea în pericol

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului