Ai nevoie de o pauză?

Dacă vrei să petreci un timp separat de partenerul tău, nu trebuie să numești asta despărțire. Înseamnă doar o schimbare de perspectivă în interesul relaţiei.

ai nevoie de o pauza

Absența dă valoare prezenței, iar timpul petrecut separat te face să-l prețuiești și să-ți dorești momentele petrecute împreună. Trebuie să recunoști că, odată ce aveți copii, credite și joburi stresante, presiunea dintre pereții casei crește, subiectele  de discuție se tot repetă și nu sunt dintre cele mai
romantice. Ia o pauză, apoi vino cu o perspectivă nouă asupra cuplului vostru.

Distanța e sexy

„Când partenerii petrec prea  mult timp împreună, e posibil să se enerveze unul pe altul,  spune experta în relaţii Susan Quilliam. „Relaţia voastră sexuală poate avea  de suferit, pe măsură ce deveniţi mai mult un fel de frate și soră sau cei mai buni  prieteni. Paradoxal, interesele comune și timpul
petrecut separat vă pot  apropia mai mult.

Nu doar  că vă dau subiecte noi de discuţie, dar va poate îmbunătăţi viaţa amoroasă prin intensificarea anticipaţiei. Trimite-ţi-vă câteva texte cu substrat erotic  și veţi arde de nerăbdarea de a va smulge unul altuia hainele seara, când vă veţi întâlni acasă.

Ieși mai des

Statisticile spun că 50% dintre noi petrec doar trei seri pe lună cu prietenii, în oraș. Și totuși, o treime consideră că ieșirile cu prietenii aduc mai multă bucurie celor care se află într-o relaţie. „Efortul de a-ţi vedea prietenii în fiecare săptămână sau de a face ceva ce-ţi place îţi va întări încrederea că nu- ți pierzi identitatea, spune psihoterapeuta Hilda Burke.

Această tactică îţi este utilă în mod special dacă se întâmplă să ai o afacere comună cu soţul tău, o ocupaţie care să vă ţină împreună în cea mai mare parte a timpului. De cele mai multe ori, discutaţi de dimineaţa până seara aceleași subiecte. Trebuie să vă mai separaţi pentru câteva ore și să mai petreceţi în compania altor persoane.

În camere separate

Nu neapărat dormitoare separate, ci camerele în care vă petreceţi timpul rămas liber. În timp ce unul vede ceva care-l interesează la televizor în camera de zi, celălalt poate citi în dormitor. Dacă aveţi două băi, alegeţi-vă fiecare una dintre ele în care să vă ţineţi obiectele de toaletă și în care să vă relaxaţi cu o baie aromată sau cu un simplu duș. Creaţi-vă fiecare o mică independenţă relativă.

Ia o vacanță

Dacă se ivește ocazia, din când în când, pleacă într-o delegaţie sau în teambuilding. Mergi în weekend cu o colegă, mai ales dacă lucraţi foarte bine
împreună, dar n-aţi petrecut niciodată timp în afara  serviciului. Și chiar ţi-ai putea permite câteva zile de vacanţă cu una sau două prietene, undeva, în afara orașului. Dar înainte de a-ţi planifica o luna întreagă departe de el, ai grija: totuși, o separare prea îndelungată v-ar putea înstrăina.

Dacă se întâmplă prea multe lucruri interesante, dacă vii cu prea multe poze amuzante și cu prea multe obiceiuri noi, partenerul tău s-ar putea simţi temporar exclus din viaţa ta.

Autor: Mihaela Serea;
Foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Dragoste & Sex