Acum există 9 simptome confirmate ale COVID-19

există 9 simptome confirmate ale COVID-19

Dacă inițial, au fost incluse doar tusea, febra și dificultățile de respirație ca simptome principale ale COVID-19, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a adăugat recent pe lista oficială, încă șase simptome la care trebuie să fim atenți. Așadar, acum există 9 simptome confirmate ale COVID-19.

Persoanele cu COVID-19 manifestă o gamă largă și diverse combinații de simptome, iar oficialii din domeniul sănătății din întreaga lume au actualizat listele oficiale de simptome COVID-19, încercând să separe manifestările cele mai frecvente ale bolii de cele care apar doar la un număr mic de oameni.

Pierderea gustului sau mirosului și durerile de cap și gât

Astfel, dacă anterior erau incluse doar trei simptome principale în listă și anume tuse, respirație scurtată și rapidă sau dificultăți de respirație și febră, acum lista oficială a fost extinsă cu încă șase simptome. Au fost adăugate: frisoanele, tremurăturile cu frisoane, durerile musculare, durerile de cap, durerile în gât și pierderea gustului sau mirosului. Lista scurtă anterioară, de simptome primare era bazată pe experiența Chinei cu simptomele COVID-19, însă specialiștii afirmă că lista extinsă nu este completă și că persoanele ce prezintă și alte simptome care nu apar pe listă pot avea totuși COVID-19, deși cu o mai mică probabilitate.

Febra și tusea simptome principale

Medicii au considerat dificultățile de respirație și respirația scurtă și rapidă ca simptome primare ale bolii cauzate de coronavirus, urmate de tuse, avertizând însă că acestea sunt manifestări  ce apar la 2-14 zile de la expunerea la virus și pot fi urmate de orice alte simptome sau combinații de simptome. De asemenea, s-a considerat febra și tusea ca simptome principale. Misiunea comună OMS-China privind boala produsă de coronavirus raportează că majoritatea persoanelor infectate din China au prezentat febră mare sau tuse uscată. Până la 87,9% din cele 56.000 de cazuri confirmate în China până la 20 februarie au fost observate cu febră, în timp ce 67,7% dintre pacienți au prezentat o tuse uscată. Cu toate acestea, situația pacienților cu COVID-19 din alte părți ale lumii poate fi cu totul diferită de cea raportată în China, atrag atenția specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Un studiu recent publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane a arătat de pildă, că dintre cei 5.700 de pacienți internați din cauza COVID-19 în zona New York, doar 31% aveau febră și prezentau simptome diferite la acea vreme.

Frisoanele și pierderea gustului confirmate în Anglia și Italia 

Frisoanele- senzația de frig excesiv chiar dacă persoana poartă haine groase sau este învelită în pături- și tremurăturile involuntare, mai mult sau mai puțin generalizate, ale mușchilor, au fost de asemenea, adăugate pe lista sa oficială. Astfel, oamenii trebuie să fie atenți și să ia în considerare și tremurăturile repetate însoțite de senzația de frig, la fel ca și durerile musculare, simptome legate anterior mai mult de gripa comună. În plus, un grup de medici din Marea Britanie a contribuit, de asemenea, la lista recent extinsă a simptomelor cu scrisoarea lor deschisă care a prezentat date din Coreea de Sud, Italia și alte câteva țări. Ei au dezvăluit că un mare număr de pacienți prezentau pierderea gustului sau a mirosului. Scurt timp după raportul medicilor englezi, foarte multe persoane din întreaga lume au spus că au avut aceleași simptome. De asemenea, s-au inclus și durerile de cap și cele de gât ca simptome oficiale. Ei au avertizat că există o îngrijorare din ce în ce mai mare cu privire la inflamațiile ce pot fi legate de coronavirus. Experții se tem că diverse inflamații ar putea fi o complicație a COVID-19, deoarece un număr tot mai mare de copii au probleme inflamatorii cu pielea lor, ca urmare a infectării cu noul coronavirus.

Oficialii americani din sănătate sugerează persoanelor cu tuse uscată, respirație și / sau febră ar trebui să solicite imediat asistență medicală și recomandă ca medicii să raporteze pacienții cu aceste simptome primare subliniind că, chiar dacă nu se confruntă cu niciunul dintre acestea, pacienții ar trebui să aibă cel puțin două simptome de pe lista extinsă.

Foto: 123rf

Citeste și:

Iată care sunt medicamentele, vaccinurile și terapiile ce pot învinge noul coronavirus

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate