Actorul Ion Besoiu a murit! Avea 85 de ani

Actorul Ion Besoiu a murit! Avea 85 de ani

Românii au primit o veste tristă în această dimineață! Actorul Ion Besoiu a încetat din viață, astăzi, la Spitalul Fundeni, din Capitală, conform realitatea.net. Actorul urma să împlinească 86 de ani pe data de 11 martie. 

Ion Besoiu a murit pe patul de spital

Artistul a ajuns pe patul de spital în urma unor probleme de sănătate care s-au agravat în ultima perioadă. Cauzele morții sale încă nu sunt cunoscute până la acest moment.

Ion Besoiu s-a remarcat în lumea teatrului și a filmului, dar și în radio și televiziune român. Artistul a absolvit Academia de Teatru și Muzică din Sibiu și a interpretat o mulțime de roluri importante.

Ion Besoiu, un nume mare în istoria teatrului românesc

Ion Besoiu a devenit celebru după ce a jucat, în anii ’70, în serialul 'Toate pânzele sus', în regia lui Mircea Mureșan, în care i-a avut ca parteneri pe actorii Ilarion Ciobanu și Jean Constantin. De asemenea, acesta a jucat și pe scena Teatrului “Radu Stanca” din Sibiu timp de 16 ani, a după care s-a mutat la București În Capitală s-a remarcat pe scena Teatrului “Lucia Sturza Bulandra” și a fost, ulterior, timp de 12 ani directorul acestei instituții.

Cele mai cunoscute roluri ale sale sunt Cloșca, în “Procesul lui Horia” (1967), Serebreakov, în “Unchiul Vanea” (1983), Polonius, în “Hamlet” (1985), Oronte, în “Mizantropul” (1989), Corifeu, în “Antigona” (1993), Ferapont, în “Trei surori” (1995), Senecus, în “Caligula” (1996), și Muhoiarov Ivan Matveevici, în “Oblomov” (2003).

Anul trecut, de ziua sa de naștere, Ion Besoiu a mărturisit că regretă că nu urma să mai trăiască încă 'vreo 25 de ani', în cadrul unui interviu. De asemenea, el a spus că în ultima vreme, a pierdut 'mulți oameni dragi”.

Foto: libertatea.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Actorul Tudor Istodor este unul dintre cei 10 Shooting Stars

Actorul Paul Ipate lansează prima piesă muzicală

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri