Actorul Tudor Istodor este unul dintre cei 10 Shooting Stars

Tudor Istodor

Actorul Tudor Istodor este unul dintre cei 10 tineri actori europeni selectați în programul Shooting Stars care se va desfășura între 9 și 13 februarie 2017, în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin (9-19 februarie). Programul constă în întâlniri cu profesioniști din industria cinematografică mondială (directori de casting, producători și regizori) dar și cu presa internațională.

Tudor Istodor

Rolurile pe care juriul le-a luat în calcul pentru selectarea lui Tudor Istodor au fost cele din filmele:

  • Fixeur / The Fixer de Adrian Sitaru – Premiera în România, pe 27 ianuarie 2017
  • Cendre et Sang / Ashes and Blood de Fanny Ardant (2009)
  • Tertium Non Datur de Lucian Pintilie (2007)

Tudor-Istodor

Care este semnificația selectării în acest program și cât beneficiu îi va aduce participarea, l-am întrebat chiar pe el.

Scurt interviu cu Tudor Istodor

Selectarea în programul Shooting Star echivalează mai mult cu un premiu, mai mult cu o oportunitate de studiu sau mai mult o acțiune de marketing?

Cred că e „cel mai bun premiu pentru un actor'. Adică e o șansă să fii văzut de mulți directori de casting, foarte importanți, oameni din meserie, regizori. Poate fi o rampă de lansare. Deci sunt foarte fericit și norocos și mă bucur foarte mult că am fost selectat.

Îi cunoști pe vreunii dintre ceilalți nouă actori selectați?

Nu

Dar pe membrii juriului care a făcut selecția?

Nu, rușine să-mi fie. 🙂

Motivația juriului: „Proiectează în interpretare o naturalețe sensibilă, adesea cu o caldă umanitate. Pe de altă parte, simțim că poate cu ușurință să se descarce într-o izbucnire în minutul următor. Instinctul este prezent, iar el îl interpretează cu o sensibilitate acută.'
Te-ai recunoscut în descrierea pe care ți-a făcut-o juriul? Cât este tehnică învățată și repetată și cât este propria personalitate în toate acestea?

Normal că m-am recunoscut, sunt eu 100%. 🙂
Nu știu ce să răspund, mă bucur că au văzut asta în mine, știu că am o sensibilitate aparte, dar și o forță care stă acolo, gata-gata să explodeze. Și mă bucur că l-am întâlnit pe Adi Sitaru, care a știut să găsească măsura justă în jocul meu din „Fixeur' și să mă ducă pe un drum care îmi place foarte mult.
Cât despre tehnica învățată și propria personalitate, cred că e o combinație între toate, tehnica e foarte bună, să o înveți, să o repeți, să o uiți, cum le spunea Charlie Parker muzicienilor care doreau să ajungă jazzmani: „învățați-vă toate gamele, apoi uitați-le'.
La personalitatea ta nu ai cum să renunți, iar tehnica învățată apare când trebuie, și când nu trebuie, nu apare. 🙂 Cred că e foarte important să fii și să rămâi vulnerabil când joci.

*
*     *

În programul Shooting Stars au mai fost incluși actorii români:

  • Cosmina Stratan (2014)
  • Ada Condeescu (2013)
  • Ana Ularu (2012)
  • Dragoș Bucur (2010)
  • Anamaria Marinca (2008)
  • Maria Popistașu (2007).
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Timp Liber