Aceeasi casa, mai mult spatiu

Dorinta de a avea cat mai mult spatiu intr-un apartament de bloc ne duce rapid la ideea ca vom avea cativa metri in plus, daca daramam unul sau mai multi pereti.

De la inceput, trebuie spus ca lucrarea nu se poate face fara autorizatie de constructie si fara sfatul unui arhitect, care va da solutii concrete (acestea nu pot fi inlocuite prin articolul de fata).

Pe de alta parte, zidurile la care vrem sa renuntam nu vor fi ziduri de rezistenta sau cele care intra in alte calcule antiseismice. Este bine sa ne gandim la aceste lucruri chiar inainte de a cumpara un apartament la bloc, ca sa stim de la inceput ce putem face si ce nu. Aici, sfatul agentului imobiliar sau al vanzatorului conteaza mai putin, specialistul fiind singurul care ne poate spune daca se pot face astfel de interventii.

Sa incepem cu bucataria

Pentru a trece insa la proiectarea modificarilor, trebuie sa avem in vedere cateva elemente.

Moda perioadei este de a lega cumva bucataria de camera de zi sau de un dormitor pentru a face “bucatarie americana”. Daca mai renuntam si la zidurile dinspre holul de intrare, facem o bucatarie panamericana!

Autorizatia, inainte de toate

Intrucat structura de rezistenta a blocurilor poate fi din stalpi cu grinzi de beton armat si pereti despartitori, din pereti si plansee prefabricate (panouri mari) sau din structuri mixte cu diafragme de beton armat, posibilitatea de a renunta la unele ziduri interioare e valabila la blocurile construite pe structura din stalpi cu grinzi – si nici la acestea intotdeauna.

Exista, mai ales la blocurile construite inainte de 1980, structuri mixte de zidarie portanta si elemente portante din beton armat; de aceea, este nevoie , neaparat, de sfatul unui specialist, adica de autorizatia de constructie, care sa prezinte modificarile ce se vor aduce apartamentului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Decoratiuni