A aflat că are cancer după ce a observat un semn pe unghie. Cum arăta manichiura ei?

Era în ultimul an de școală atunci când a observat un semn pe unghia degetului mare, iar la scurt timp, tânăra a aflat că are cancer. La începutul nu a acordat prea multă importanță acestui detaliu, dar în urma investigațiilor, medicii i-au pus diagnosticul dur.

Karolina Jasko, fostă Miss Illinois, are acum 21 de ani, iar într-o clipă, viața ei s-a schimbat radical. Tânăra obișnuia să meargă la salon pentru a-și face manichiura, optând pentru unghiile cu gel, acesta fiind motivul pentru care nu a observat că ceva nu este tocmai în regulă.

Într-o vizită la salon, Karolina Jasko a observat că pe unghia degetului mare de la mâna dreaptă există o pată neagră, dar a pus-o pe seama unei vânătăi. La câteva zile după ce a observat acest detaliu, degetul a început să se umfle, moment în care tânăra a mers la medic.

A aflat că are cancer după ce a observat un semn pe unghie

Medicul dermatolog a solicitat o biopsie, iar rezultatul acesteia a arătat că lina închisă la culoare era, de fapt, un semn al cancerului. Karolina Jasko  a fost diagnosticată cu melanom unghial, iar la scurt timp,  medicii i-au îndepărtat tinerei unghia în întregime. Având în vedere că unghia nu arăta tocmai bine, tânăra povestește că timp de aproape un an a acoperit zona cu un plasture.

“Am crezut că este o vânătaie. Câteva zile mai târziu, degetul meu s-a umflat și automat m-am gândit că este vorba despre o infecție pe care am luat-o din salonul de unghii.”, a povestit tânăra, potrivit dailymail.co.uk.

Acest tip de melanom apare la nivelul unghiilor, iar dacă la început nu doare, pe măsură ce avansează și osul este afectat, simptomele neplăcute pot să apară. De cele mai multe ori, cancerul apărut în zona unghiilor este dificil de diagnosticat, având în vedere că punctele negre au caracterisitici similare cu cele apărute în cazul vânătăilor sau infecțiilor fungice.

Specialiștii spun că acest tip de melanom poate fi cauzat de traumatismele la nivelul acestor zone, dar și de expunerea la lumina UV, folosită des în realizarea manichiurii cu gel, însă o cauză exactă nu a fost determinată de medici.

După acest episod neplăcut, tânăra a renunțat la manichiura cu gel, optând pentru una clasică.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii cu Karolina Jasko.

Foto: facebook 

Citește și:

Cum poate fi redus riscul de deces la femeile diagnosticate cu cancer de sân?

Meseria care îți poate pune viața în pericol. Cei care lucrează în acest domeniu au șanse mari să dezvolte diferite tipuri de cancer

Depistat în stadii incipiente, cancerul ovarian are o rată de supraviețuire de până la 93%

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din #NUcancerului