9 semne care îți arată că ai alături un narcisist


La începutul unei relații este destul de dificil să îți faci o părere despre personalitatea celui cu care alegi să împărtășești anumite momente importante, dar pe măsură ce lucrurile evoluează, încep să iasă la iveală aspecte mai puțin plăcute. Iată 9 semne care îți arată că ai alături un narcisist. 

Relația cu un narcisist poate sta în calea fericirii, iar în timp, anumite gesturi pe care o astfel de persoană le face pot deveni mai mult decât deranjante. Specialiștii au ajuns la concluzia că într-o relație de cuplu, șansele ca bărbații să devină narcisiști sunt mult mai mari decât în cazul femeilor.

9 semne care îți arată că ai alături un narcisist

Dacă bănuiești că partenerul tău este narcisist, dar nu ai certitudinea acestui lucru, psihoterapeutul Katarina Valentini a devăluit cele 9 semne care trădează o astfel de problemă.

1. Relația este despre el

Dacă la o scurtă analiză realizezi că relația voastră este mai mult despre el decât despre voi, acesta poate fi un semn că ai alături un narcisist. De obicei, aceste persoane fac tot ce ține de ele pentru ca dorințele și nevoile lor să nu rămână neîmplinite, fără să se gândească și la preferințele partenerului de viață.

2. Ai mereu senzația că ceea ce faci nu este bine

Dacă oscilezi între momentele de fericire și cele în care ai senzația că nimic din ceea ce faci nu este bine, poate că ar trebui să îți pui un semn de întrebare. Este posibil să ai o relație cu un narcisist dacă ai mereu grijă să nu spui lucruri care să îl irite, iar atunci când faci acest lucru te simți rușinată, abandonată și vinovată. Simți că lucrurile nu sunt ok, dar nu poți pune capăt relației și nici el nu își dorește o despărțire.

3. Nu mai ești tu atunci când ești în prezența lui

Un alt semn care te poate ajuta să îți dai seama dacă partenerul tău este narcisist este comportamentul pe care îl ai în prezența lui. Atunci când te comporți diferit, faci sau spui lucruri care nu te definesc și reacționezi greșit, cu siguranță ești într-o relație toxică.

4. Nu există niște limite

Într-o relație cu un nacisist nu vor exista limite. Nu vei știi ce este al tău, ce e al lui sau care sunt lucrurile comune, potrivit dailymail.co.uk.

5. Nu vă dezvoltați împreună

Când vine vorba despre viitor schimbă de fiecare dată subiectul și chiar îl deranjează să discute despre asta? Atunci este posibil să ai de-a face cu un narcisist. Relația voastră poate fi în pericol și asta pentru că nu vă dezvoltați ca un cuplu normal, nu creșteți împreună.

6. Doar tu faci eforturi

Atunci când doar tu depui eforturi pentru ca relația să meargă este mai mult decât evident că ești legată din punct de vedere emoțional de un narcisist și că relația voastră are slabe șanse să funcționeze. Poți ajunge în punctul în care persoana de lângă tine te va controla.

7. Apar conflicte puternice

Evident, conflictele apar și în relațiile obișnuite, dar nu sunt niciodată atât de intense cum se întâmplă în cazul unei relații cu o persoană narcisistă. Dacă simți nevoia să repari mereu lucrurile, să salvezi relația, cu siguranță nu sunteți pe drumul cel bun.

8. Despărțirea este un chin

În cazul relației cu un narcisist, până și despărțirea se poate transforma într-un chin. Este vorba despre acele despărțiri în care răzbunarea și gândurile negative își fac loc.

9. Recuperarea durează la nesfârșit

Îți poți da seama că ai avut o relație cu un narcisist inclusiv după despărțire. Recuperarea durează la nesfârșit, apar certuri și după separare, iar partenerii nu își pot face timp să se vindece.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

9 beneficii ale pepenelui galben. Fructul-minune pe care trebuie să îl consumi toată vara!

7 lecții de viață de la o tânără cu cancer în fază terminală

Citate cu care să-ți începi ziua. Te ajută să-ți găsești motivația pentru întreaga zi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Alte video-uri