7 pași care te ajută să te transformi într-o persoană matinală

7 pași care te ajută să te transformi într-o persoană matinală

Știm cât de greu este să te trezești dimineața, iar de cele mai multe ori, tocmai pentru că nu ești o persoană matinală, ajungi să amâni de atâtea ori alarma telefonului mobil, încât ești mai mereu în întârziere.

Unele persoane se trezesc dimineața cu chef de viață, pline de energie și nici nu este nevoie să facă eforturi prea mari. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor fac parte din categoria celor care întâmpină greutăți atunci când vine vorba despre trezitul la prima oră a dimineții. Chiar dacă pare aproape imposibil, oricine se poate transforma într-o persoană matinală. Psihologii sunt de părere că respectând 7 pași simpli, poți spune adio dimineților în care efectiv nu te poți da jos din pat.

7 pași care te ajută să te transformi într-o persoană matinală

O nouă formulă descoperită de psihologi presupune respectarea unui set de 7 reguli, care au capacitatea de a stimula organismul și de a alunga somnul, potrivit dailymail.co.uk. Uite ce trebuie să faci pentru a te transforma într-o persoană matinală.

1. Dormi pe partea stângă a patului

Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat că persoanele care obișnuiesc să doarmă pe partea stângă a patului se trezesc mult mai ușor, sunt optimiste și vor începe ziua mult mai bine.

2. Poartă haine galbene în timpul somnului

O pijama galbenă este tot ce ai nevoie pentru a obține un somn odihnitor. Această culoare are un impact puternic asupra creierului și te ajută să te odihnești mult mai bine, ceea ce va influența în mod considerabil felul în care te vei trezi dimineața. Dormind suficient, nu vei mai avea probleme atunci când alarma va suna dimineața.

3. Lasă melodia preferată să te trezească dimineața

Dacă ai o melodie preferată, las-o să te trezească dimineața. Renunță la acele tonuri sâcâitoare, care te enervează încă din primul moment al zilei.

4.  Fă sport timp de 5 minute, imediat cum te trezești

Făcând câteva exerciții fizice, organismul tău se va încărca cu energie pentru tot restul zilei și nu va mai fi nevoie să consumi nenumărate căni de cafea pentru a putea face față programului încărcat.

5.  Stai în cap

Poate părea cât se poate de ciudat, însă acest truc îți va îmbunătăți circulația și îți va ajuta organismul să funcționeze mult mai bine pe timpul zilei.

6. Fă un duș rece

Un duș rece îți va pune sângele în mișcare și te va energiza. Trebuie să știi totuși că acesta trebuie să fie scurt, aproximativ 3 minute. Nu sta prea mult sub jetul de apă rece și asta pentru că te poți alege cu probleme de sănătate.

7. Ia un mic dejun sănătos

Nu sări niciodată peste micul dejun. Această masă este foarte importantă și te va ajuta să te încarci cu energie.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce trebuie să faci imediat după ce ai spart un termometru? Ai mare grijă, îți poți pune sănătatea în pericol

Care este secretul unei vieți lungi și fericite

Ciocolata roz, cea mai nouă descoperire în materie de deserturi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse