Ce trebuie să faci imediat după ce ai spart un termometru? Ai mare grijă, îți poți pune sănătatea în pericol

Ce să faci după ce ai spart un termometru

Chiar dacă termometrele moderne sunt digitale și nu reprezintă un pericol pentru organism, există foarte multe locuințe în care încă există un termometru cu mercur. Unii specialiști spun că acestea ar indica mult mai bine temperatura, însă în cazul în care se sparg, ele ne pot pune sănătatea în pericol.

Termometrul clasic indică temperatura corpului cu ajutorul mercurului din interior. Cu toate că sunt foarte eficiente, ele trebuie manevrate cu mare atenție. În momentul în care se sparg și mercurul ajunge în încăpere, acesta se evaporă rapid și elimină o serie de toxine. Atunci când intră în contact cu organismul, mercurul poate produce leziuni la nivelul sistemului nervos, respirator și poate împiedica organele să funcționeze. Mai mult, atunci când este inhalat în doze foarte mari, acesta poate duce la deces.

Ce trebuie să faci imediat după ce ai spart un termometru?

În situația în care ai spart un termometru, trebuie să ai mare grijă cum cureți zona în care acesta s-a împrăștiat. Nu folosi aspiratorul pentru a strânge mercurul și asta pentru că acesta va duce la răspândirea vaporilor cu rapiditate. Încearcă să strângi mercurul cu o mănușă de cauciuc și pune resturile rămase într-un borcan cu apă rece. Depozitat astfel, mercurul se va lăsa la fund și nu se va mai evapora. Foarte important este să aerisești cu atenție încăperea. Dacă este posibil, lasă geamurile deschise timp de 24 de ore. În plus, oprește orice sursă de încălzire din camera în care ai spart termometrul. Cu cât temperatura este mai ridicată, cu atât acesta se va evapora mai repede.

Dacă există obiecte ce au intrat în contact cu mercurul, aruncă-le rapid. După ce ai urmat toți acești pași, curăță pardoseala cu atenție și aruncă toate materialele pe care l-ai folosit, nu înainte de a le sigila.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Care este secretul unei vieți lungi și fericite

7 plante care te apară de rele. Ține-le mereu la tine în casă!

Cum cureți o tigaie arsă, rapid și simplu

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse