7 greșeli pe care le faci când îți cureți bucătăria și care pot afecta gustul preparatelor

greșeli pe care le faci când îți cureți bucătăria

greșeli pe care le faci atunci când îți cureți bucătăria

Chiar dacă ai respectat întocmai rețeta, se întâmplă ca de multe ori preparatul să nu aibă chiar gustul pe care ți-l doreai și asta din cauza unor greșeli pe care le faci atunci când îți cureți bucătăria.

Bucătăria ar trebui să fie cel mai curat loc din casa și asta dintr-un motiv lesne de înțeles. Mai exact, fiind locul în care prepari mâncarea, bacteriile trebuie să stea departe de bucătăria ta pentru a nu altera preparatele și a nu-ți provoca probleme de sănătate. Multe persoane petrec ore bune în bucătărie încercând să obțină mâncăruri delicioase, însă eforturile lor pot fi distruse de câteva greșeli legate de curățenia din bucătărie, potrivit dailymail.co.uk.  Acestea sunt cele mai comune 7 greșeli pe care le putem face în bucătărie, iar ele vor afecta gustul preparatelor:

1. Nu cureți cuptorul suficient de des

Cuptorul aragazului trebuie curățat foarte des. Principalul motiv este acela că în momentul în care căldura din interior este foarte puternică, se formează un soi de fum care rămâne în interiorul cuptorului și acesta poate schimba gustul preparatelor. Pentru a scăpa de această grijă, poate fi folosită o soluție formată din bicarbonat și apă. Cu pasta obținută se freacă interiorul cuptorului și se lasă să acționeze o noapte întreagă. Pentru a scăpa de orice urmă de miros neplăcut, cuptorul poate fi clătit cu oțet și apă.  Mai mult, specialiștii în curățenie recomandă curățarea cuptorului imediat ce s-a murdărit și asta pentru că în momentul în care se întărește, grăsimea este aproape imposibil de eliminat.

2.  Lași bucăți de carne carbonizată pe grătar

Toți cei care preferă să prepare carnea pe grătar știu că înainte de a se apuca de gătit este esențial să elimine rezidurile rămase pe suprafața acestuia.  Acest lucru este foarte important și asta pentru că, dacă nu sunt eliminate, aceste reziduri ajung să fie parte din preparatele noastre, lucru care va schimba total gustul acestora. Nu numai gustul este cel care are de suferit, ci și sănătatea noastră pentru că organismul intră astfel în contact cu foarte multe bacterii sau germeni.

3. Nu clătești vasele suficient

Spălatul vaselor nu este pe placul nimănui și fiecare persoană își dorește să termine cât mai repede această sarcină. Chiar dacă te grăbești, trebuie să te asiguri că ai înlăturat tot detergentul de pe suprafața acestora, asta dacă nu cumva îți dorești ca preparatele tale să aibă gust de săpun. Deși ai clătit vasele așa cum trebuie, se întâmplă ca aroma detergentului să fie atât de puternică, încât rămâne impregnată pe suprafața vaselor. Cel mai bine ar fi să eviți astfel de soluții.

4. Nu speli mânerele, chiar dacă le-ai atins în timp ce găteai

Așa cum este important să speli mânerele cuțitelor și ustensilelor de bucătărie în timp ce gătești, la fel de important este să le speli și pe cele ale ușii de la bucătărie sau ale frigiderului. În timp ce gătești, există posibilitatea să te murdărești pe mâini, iar toată această murdărie ajunge pe mânerele din casă. Asigură-te că le-ai șters imediat ce le-ai atins pentru ca ele să nu devină lipicioase și pline de germeni.

5.  Nu cureți corespunzător tocătoarele și tăvile

Tocătoarele au nevoie de mai multă atenție în momentul în care sunt curățate și asta pentru că pe suprafața lor se impregnează diferite mirosuri și arome. Cele mai comune situații sunt cele în care vrei să faci o salată de fructe, dar tocătorul tău încă miroase a ceapă. Oricât de mult le-ai spăla, mirosurile sunt aproape imposibil de eliminat. Totuși, există o soluție care poate rezolva această problemă. Presară sare peste tocător și apoi freacă întreaga suprafață cu o jumătate de lămâie. Spală-l apoi cu detergent de vase și lasă-l să se usuce.

Tăvile sunt o altă bătaie de cap pentru gospodine. Grăsimea întărită de pe suprafața lor este adesea imposibil de eliminat, iar soluțiile de curățat sunt depășite de situație. Pentru a le curăța așa cum trebuie, poți folosi bicarbonat și lâmâie, acest amestec topind grăsimea.

6. Nu cureți râșnița de cafea

Râșnița de cafea ar trebui curățată o dată pe lună folosind oțel alb pentru a obține un miros proaspăt. Depunerile uleioase rezultate în urma măcinării cafelei se pot transforma într-un amestec rânced, care va distruge total gustul cafelei.

7.  Depozitezi preparatele calde în cutii de plastic

Depozitarea preparatelor calde în cutii de plastic nu este chiar cea mai bună soluție și asta pentru că acest obicei îți poate afecta sănătatea. Mai exact, din cauza căldurii, plasticul elimină anumite substanțe chimice numite BPA și BPS, care odată ajunse în contact cu mâncarea, nu numai că le modifică gustul, ci afectează și organismul prin producerea unor modificări ale sistemului endocrin. Astfel, pot să apară foarte multe boli, printre care și cancerul sau obezitatea.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Metode naturale pentru a scăpa de gândacii de bucătărie

Trucul din bucătărie care te ajută să nu îți mai curgă apă pe aragaz în timpul fierberii

Cum îmbini modernul într-o bucătărie clasică. 5 lucruri care schimbă instantaneu aspectul acestei încăperi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Avantaje.ro