Cum îmbini modernul într-o bucătărie clasică. 5 lucruri care schimbă instantaneu aspectul acestei încăperi

Nicio cameră din locuința ta nu se bucură de atât de multă funcționalitate ca bucătăria. Această încăpere a evoluat de la încăperea folosită doar pentru a prepara mâncarea la o cameră versatilă utilizată pentru a găti, a sta la un pahar de vin cu prietenii, a mânca sau a savura o ceașcă de cafea într-un moment de relaxare.

De aceea, indiferent de designul pe care l-ai ales, este important ca bucătăria ta să încorporeze și elemente moderne.

bucatarie moderna beko

Dacă ai o bucătărie clasică sau ai ales un mobilier retro, cea mai mare provocare va fi să integrezi electrocasnicele într-un mod natural, astfel încât să nu strici designul încăperii. Iată câteva sfaturi despre cum poți să faci asta cât mai simplu:

Alege electrocasnice care se confundă cu mobilierul

Cea mai simplă metodă pentru a ascunde electrocasnicele este să le faci să se confunde cu piesele de mobilier. De exemplu, o asemenea hotă încorporabilă poate fi mascată foarte simplu în spatele unui dulap, astfel încât nimeni nu o va observa. În plus, are aceeași putere de absorbție ca una clasică, așa că nu va trebui să îți faci griji nici pentru mirosurile neplăcute.

Frigiderul poate fi ascuns într-un dulap special conceput, astfel încât bucătăria ta să aibă mai multă continuitate, iar designul să pară unitar și compact. Încearcă să plasezi cuptorul cu microunde și cafetiera într-o zonă în care culoarea lor să complimenteze nuanța mobilierului sau a zugrăvelii. Pentru a nu ocupa spațiu pe blatul de bucătărie, le poți pune pe un raft la care să ai acces cu ușurință, astfel încât să te bucuri și de funcționalitate, și de aspectul unei bucătării organizate inteligent.

Materialele tradiționale sunt mai elegante și mai rezistente

Când îți decorezi sau reamenajezi bucătăria, mergi pe linii simple, o schemă de culori elegantă și alege pentru blat, pentru zona de deasupra chiuvetei sau pentru podea materiale care dau acel aer luxos încăperii, precum marmura sau granitul. Bucătăriile tradiționale pot include și un mozaic, pentru un plus de culoare și personalitate.

Când alegi mobilierul, ține cont de faptul că piesele lăcuite aparțin mai degrabă stilului modern, iar cele mate dau un aer mai sobru, dar sunt mai elegante și se potrivesc unei bucătării clasice și sofisticate, scrie Houzz.com.

Decorează în funcție de regula „triunghiului de lucru”

Amenajarea bucătăriei sub forma unui triunghi de lucru este un concept vechi de mai bine de 70 de ani, care este încă aplicat cu succes de designerii de interior pentru decorarea bucătăriilor în stil clasic. Creat pentru a eficientiza la maximum spațiul, conceptul presupune ca distanțele între aragaz, frigider și chiuvetă să fie aproximativ egale, iar dacă ar fi să trasezi niște linii imaginare care să unească aceste elemente, ele ar forma un triunghi.

Acest tip de design este destinat celor care vor să aibă o bucătărie funcțională și permite numeroase configurații reușite, astfel încât să se potrivească oricărui tip de spațiu pe care îl ai la dispoziție.

Urmărește acest clip pentru a afla mai multe despre cum să pui în aplicare acest concept la tine în bucătărie:

Culorile neutre dau un aer stilat bucătăriei tale

Pentru ca o bucătărie să treacă testul timpului și să arate la fel de elegant și peste ani de zile, ai nevoie de o schemă de culori neutre. Albul imaculat are avantajul că poate crea un efect minimalist și elegant, însă, în timp, mobilierul se poate păta sau îngălbeni. Poți alege culori precum bejul sau paleta de griuri sau, dacă vrei o nuanță mai puțin obișnuită, îți recomandăm albastrul nautic, combinat cu blaturi și mânere albe ale dulapurilor.

Include sticla în schema designului interior

Este suficient să arunci o privire în bucătăriile inspirate de cele de acum câteva zeci de ani pentru a te convinge că sticla era folosită din belșug în fabricarea dulapurilor, dar și a rafturilor. Mulți se feresc să aleagă mobilier cu sticlă de teamă că aceasta ar putea să se spargă, însă adevărul este că multe dintre piesele pe care le găsești prin magazine sunt create astfel încât să reziste mult timp. În plus, ușile transparente îți oferă o oportunitate în plus de a scoate în evidență niște decorațiuni deosebite sau un set de pahare din cristal, amplasate la loc de cinste.

Cum ți se par aceste schimbări? Pe care ai pune-o în aplicare în bucătăria ta?

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: maga

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse