6 trucuri pe care să le aplici în bucătărie dacă vrei să economisești timp și bani

6 trucuri din bucătărie prin care economisești timp și bani

6 trucuri din bucătărie prin care economisești timp și bani

Când vine vorba despre bucătărie, fie că ne referim la ustensile, fie că vorbim strict despre mâncare, costurile sunt destul de ridicate, motiv pentru care este important să cunoaștem mici trucuri care să ne ajute să economisim timp și bani.

Micile trucuri din bucătărie nu ne vor ajuta doar să facem economii, ci ne vor lăsa la dispoziție mai mult timp liber și vor simplifica tot ce ține de bucătărie.  Acestea sunt cele 6 trucuri pe care le poți aplica cu succes în bucătăria ta, potrivit dailymail.co.uk.

1.  Transformă cafeaua în cuburi înghețate

Acest truc poate părea puțin ciudat la început, mai ales că suntem obișnuiți să consumăm cafeaua fierbinte. Totuși, acest mic artificiu este perfect în zilele calde de vară, pentru că ne ajută să obținem băuturile reci pe bază de cafea. Pentru a transforma cafeaua în cuburi înghețate este nevoie ca în loc de apă să pui cafea în tăvița specială din frigider.

2. Păstrează prăjiturile proaspete

Dacă ai făcut mai multe prăjituri și vrei ca acestea să se păstreze proaspete un timp îndelungat poți adăuga o felie de pâine în cutia în care le-ai depozitat.

3. Evită ca bananele să se strice

Bananele fac parte din categoria fructelor care se pot altera foarte repede. Pentru a evita ca acestea să se strice, poți apela la un truc foarte simplu. Înfășoară vârful bananei în folie alimentară, iar acest lucru va face ca acestea să își păstreze prospețimea încă 4-5 zile în plus.

4. Folosește struguri înghețați pentru servirea vinului

Probabil că de multe ori ai folosit cuburi de gheață pentru a obține un vin rece, însă acestea au sfârșit prin a-i schimba gustul și a-l dilua. Pentru a nu te mai confrunta cu această problemă, păstrează în congelator câteva boabe de strugure și adaugă-le în pahar de fiecare dată când vrei să îți răcești băutura. De preferat ar fi să folosești strugurii albi.

5.  Estompează mirosurile cu ajutorul cărbunilor

Cărbunii pot face mult mai mult decât să aprindă grătarul. Aceștia te pot ajuta să scapi de mirosurile neplăcute, care pot să apară în frigider. Pune câțiva cărbuni într-o farfurie și depozitează-i în frigider. Aceștia vor neutraliza mirosurile neplăcute.

6. Folosește un carton de ouă pentru a preveni supraîncălzirea laptopului

Laptopul se încălzește rapid atunci când este depozitat pe birou. Acest lucru poate fi evitat punându-l pe un carton de ouă. Spațiile goale în care ar trebui să fie ținute ouăle vor ajuta la ventilarea aerului și astfel laptopul nu se va mai încălzi.

Foto: pixabay.com

Citește și:

Ingredientul din bucătărie care te ajută să scapi de petele de vin roșu

Cele mai frecvente greșeli pe care le faci în bucătărie și îți pot distruge preparatele

Metode naturale pentru a scăpa de gândacii de bucătărie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Shtiu.ro
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse