6 greşeli de disciplină

Îţi pierzi cumpătul

Inevitabil, atunci când te enervezi, tinzi să ridici tonul. Asta nu funcţionează cu copiii mici. Îi face doar să se comporte cumva în oglindă şi să scoate şi ei la bătaie armele: ţipetele şi plânsul, toate la decibeli pe care nu-i poţi suporta.

Foloseşte un ton calm şi evită o criză de tantrum, pe care cu greu o poţi dezamorsa. Copiii răspund mult mai bine la o cerere făcută pe un ton calm.

Te contrazici cu tatăl (în faţa copilului)

Aceasta este una dintre cele mai mari greşeli pe care le comitem. Când mama spune nu, iar tata spune da (sau invers) copilul nu mai ştie de cine să asculte şi va sfârşi prin a ignora autoritatea amândurora.

Puneţi-vă de acord, măcar în chestiunile mari, şi faceţi front comun în faţa celui mic. Altfel, va învăţa repede că principiul ”dezbină şi stăpîneşte” chiar funcţionează.

Îl tratezi ca pe un adult

Din dorinţa greşit înţeleasă de a fi prietenii copilului, îl tratăm ca pe un mic adult, vorbindu-i de la egal la egal. Democraţia rareori funcţionează bine într-o relaţie părinte-copil.

Cel mic trebuie să ştie că cineva din familie (voi adică) impune regulile. Pe măsură ce va creşte, va încerca să conteste aceste reguli şi va trebui să aveţi şi argumente solide pentru ca el să le respecte în continuare.

Citeşte tot pe baby.unica.ro

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Copii