6 beneficii ale murelor. Consumă-le în această perioadă!


Poate că nu te-ai gândit niciodată la ele în detaliu, însă aceste fructe de pădure sunt un aliat de nădejde în lupta împotriva foarte multor afecțiuni. Există 6 beneficii ale murelor care cu siguranță te vor convinge să le consumi mai des, mai ales în această perioadă când le poți găsi peste tot în stare proaspătă.

Murele te pot ajuta să îți satisfaci rapid pofta de dulce, dar fără să îți pui silueta în pericol. Au un număr foarte mic de calorii, ceea ce înseamnă că le poți consuma de fiecare dată când dorești și le poți adăuga în nenumărate băuturi sau preparate. Iată de ce ar trebui să le consumi în mod regulat.

6 beneficii ale murelor

1. Sunt o sursă importantă de vitamina C

Aceste fructe sunt ușor acrișoare și asta pentru că în compoziția lor există o cantitate însemnată de vitamina C. Aceasta protejează sistemul osos, vasele de sânge, sistemul imunitar, ajută pielea să își păstreze frumusețea, iar unele studii vorbesc și despre modul în care vitamina C acționează ca un antioxidant care poate reduce stresul oxidativ din organism, prevenind apariția cancerului.

2. Sunt bogate în fibre

Absența fibrelor din organism poate duce la apariția problemelor digestive, cele mai frecvente fiind balonarea, constipația sau durerile de stomac. Murele sunt bogate în fibre, iar acest lucru poate reduce colesterolul, poate regla nivelul de zahăr din sânge și chiar poate favoriza pierderea în greutate mult mai rapidă.

3. Conțin vitamina K

Atunci când lipsește din organism, vitamina K poate duce la slăbirea sistemului osos, ceea ce înseamnă că pot să apară frecvent fracturi. În plus, vitamina K are un rol esențial în coagularea sângelui și poate reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.

4. Asigură organismului necesarul de mangan

Puține persoane știu că manganul este foarte important pentru dezvoltarea corectă a oaselor și pentru buna funcționare a sistemului nervos. În plus, acesta ajută organismul să metabolizeze proteinele și acizii grași.

5. Îmbunătățesc funcționarea creierului

În general, fructele de pădure sunt recunoscute pentru capacitatea lor de a îmbunătăți funcționarea creierului, iar murele nu fac excepție. Previn apariția problemelor cognitive și motorii, dar și pierderile de memorie apărute odată cu înaintarea în vârstă, potrivit healthline.com.

6. Previn apariția problemelor dentare

Specialiștii spun că murele conțin substanțe antibacteriene și antiinflamatorii care pot lupta împotriva acelor bacterii care duc la apariția problemelor dentare.

Urmărește materialul video de mai sus pentru a vedea cele 6 beneficii ale murelor.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

10 citate ale lui Coco Chanel care vor inspira orice femeie

Lucrurile din locuință care fac ca semnalul WiFi să scadă

Cuvintele lui Oprah Winfrey îți dau putere să mergi mai departe

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alte video-uri