Lucrurile din locuință care fac ca semnalul WiFi să scadă


Se întâmplă de multe ori ca semnalul WiFi să scadă, lucru care produce o mulțime de neplăceri celor care au nevoie de o conexiune la internet cât mai bună. Responsabile pentru această situație deranjantă sunt anumite lucruri pe care oricine le are în casă și care pot influența felul în care funcționează routerul. 

De câte ori nu ți s-a întâmplat ca semnalul WiFi să aibă de suferit, iar tu să dai vina pe rețea? Ei bine, există o mulțime de lucruri care pot influența viteza internetului, iar acestea se ascund chiar în locuință.

Lucrurile din locuință care fac ca semnalul WiFi să scadă

1. Suprafețele metalice

Routerul WiFi emite unde electromagnetice, iar acestea pot fi absorbite de suprafețele metalice, lucru care le va împiedica să se răspândească. Pentru ca semnalul WiFi să nu aibă de suferit, specialiștii spun că este nevoie ca routerul să nu fie poziționat pe etajere sau suprafețe metalice.

2. Pereții din piatră sau cărămidă

Structura locuinței poate avea o influență foarte mare asupra semnalului WiFi. Pereții din cărămidă, beton sau marmură pot afecta conexiunea aceasta fiind explicația pentru lipsa semnalului între camerele aceleiași locuințe. Routerul ar trebui așezat într-un spațiu deschis și departe de pereți, potrivit brightside.me.

3. Oglinzi

În momentul în care routerul este poziționat în apropierea unei oglinzi, semnalul poate avea de suferit și chiar poate dispărea și asta din cauza materialului din care sunt confecționate oglinzile.

4. Frigidere sau mașini de spălat rufe

Dacă până acum obișnuiai să ții routerul WiFi pe frigider sau mașina de spălat, evită să mai faci acest lucru. Undele emise de router pot fi afectate de apa existentă în aceste dispozitive și astfel semnalul este mult mai slab.

5. Dispozitivele pentru supravegherea copiilor

Dispozitivele folosite pentru supravegherea celor mici folosesc aceeași frecvență ca routerele WiFi și pot afecta semnalul acestora. Dacă există în locuință, acestea ar trebui ținute la o distanță considerabilă față de router.

6. Cuptorul cu microunde

Există în aproape orice casă, motiv pentru care se poate transforma într-un inamic al semnalului WiFi. Cuptorul cu microunde are o frecvență similară cu cea a routerului WiFi, motiv pentru care cele două nu funcționează bine unul în prezența celuilalt. Pentru ca semnalul WiFi să nu fie afectat, routerul ar trebui poziționat mai sus decât cuptorul cu microunde.

Urmărește materialul video pentru a vedea lucrurile din locuință care fac ca semnalul WiFi să scadă.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cuvintele lui Oprah Winfrey îți dau putere să mergi mai departe

Cuvintele înțelepte ale lui Osho te vor ajuta să vezi viața cu alți ochi

Vedete cu cei mai tulburători ochi albaștri

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alte video-uri