5 trucuri care te ajută să îți stăpânești lacrimile

5 trucuri care te ajută să îți stăpânești lacrimile

Există momente în care oricât de mult ne-am strădui, emoțiile ne copleșesc și nu ne putem stăpâni lacrimile.

Multe persoane se feresc să plângă în public, considerând că acest lucru este un semn de slăbiciune. Mai mult, oamenii se tem să își expună problemele în public și vor ca unele lucruri să rămână doar pentru ei. Cu toate acestea, există și situații în care lacrimile nu pot fi oprite, iar oamenii se simt stânjeniți atunci când acest lucru se întâmplă.

Pentru a avea un control cât mai bun asupra emoțiilor, mai ales în momentele tensionate, specialiștii consideră că trebuie să luăm în considerare 5 trucuri simple.

5 trucuri care te ajută să îți stăpânești lacrimile

1.  Concentreză-te pe respirație

Lacrimile apar în momentul în care organismul este încordat și se confruntă cu un nivel ridicat al emoțiilor. Astfel, este foarte important să te relaxezi și să respiri cât mai profund. Trage aer în piept și încearcă să numeri până la 10. Concentrându-ți atenția pe respirație, vei uita preț de câteva secunde de momentele tensionate.

2. Mișcă-și ochii pentru a controla lacrimile

Clipitul și mișcatul ochilor cu rapiditate sunt trucuri care te ajută să controlezi lacrimile și ar fi bine să apelezi la ele ori de câte ori treci prin momente mai puțin plăcute. Mai mult, poți să închizi ochii preț de câteva secunde, încercând să te relaxezi.

3. Gândește-te la lucruri care te fac să te simți bine

Atunci când ești aproape să izbucnești în plâns, gândește-te la lucruri care te fac să te simți bine și care îți bucură sufletul. Focusându-ți atenția către alte zone, vei uita de momentele neplăcute.

4.  Relaxează-ți mușchii de la nivelul feței

Atunci când suntem încruntați, putem vărsa lacrimi mult mai ușor și asta pentru că expresia facială ne influențează foarte mult emoțiile. Chiar dacă îți este greu să zâmbești, încearcă să păstrezi o expresie neutră a feței și să îți relaxezi mușchii de la nivelul feței și gâtului.

5.  Încearcă să scapi de senzația de nod în gât

Această senzație este cunoscută tuturor și favorizează apariția lacrimilor. Atunci când organismul este supus factorilor de stres, sistemul nervos reacționează și astfel de deschide glota. Glota este o regiune a laringelui cuprinsă între corzile vocale, iar atunci când apare stresul, pot să apară și dificultăți la înghițire. Consum[ un pahar cu apă pentru a scăpa de senzația de nod în gât și încearcă să respiri adânc.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Cauzele ochilor uscați. Ai mare grijă

5 motive pentru care este indicat să plângi

Cauzele plânsului excesiv. Sunătoarea poate fi de ajutor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse