Oamenii muncesc mult și investesc timp prețios pentru a-și construi o carieră de succes, iar atunci când sunt puși în fața unor schimbări majore, cei mai mulți sunt reticenți.
Dacă în trecut oamenii își construiau cariere solide și aveau un job pe o perioadă foarte lungă de timp, în prezent lucrurile nu mai stau deloc așa. Mai exact, schimbarea locului de muncă nu mai este privită în mod negativ, ci este o modalitate de a migra către zone care stârnesc interesul.
Există persoane care au renunțat la joburi pe care le-au avut timp de 20 de ani, totul pentru a o lua de la capăt într-un alt domeniu. Desigur, o astfel de schimbare necesită o doză de curaj, însă nu este imposibilă. Dacă atunci când sunt la început de carieră oamenii sunt deschiși în fața schimbărilor, după o anumită vârstă, lucrurile se pot complica. Nevoia de siguranță îi determină pe mulți să rămână ancorați în joburi care nu li se mai potrivesc, motiv pentru care nici performanțele lor nu sunt ridicate.
Specialiștii sunt de părere că schimbarea carierei după o anumită vârstă nu ar trebui să se întâmple brusc, ci ar trebui făcuți pași mici, în timp. Foarte mulți oameni aleg să facă o schimbare în carieră din curiozitate, pentru a ieși din rutina zilnică și pentru că au descoperit domenii care li se potrivesc mult mai bine.
Cei care au studiat acest fenomen subliniază că vârsta nu ar trebui să fie un impediment atunci când vine vorba despre schimbarea locului de muncă, iar oamenii nu trebuie să își păstreze un anumit job de teamă că nu vor mai găsi și alte oferte. Mulți angajatori sunt interesați de oamenii cu experiență și apreciază curajul celor care nu se tem să facă o schimbare majoră în carieră, chiar dacă nu mai sunt la prima tinerețe.
Foto: 123rf.com
Citește și:
Cum poate fi influențată cariera copilului tău de numele pe care îl poartă
10 caracteristici cheie care te ajută să ai succes în carieră
Cea mai bună metodă pentru a-ți sprijini copilul în orientarea în viitoarea carieră