5 pași ca să ai un CV perfect

Vrei să obții un job nou sau locul de muncă mult dorit? Primul pas pe care trebuie să îl faci este redactarea unui CV perfect, numai bun pentru a te ajuta să obții acel loc de muncă la care visezi. Pentru a realiza un CV perfect, ai nevoie să urmezi câțiva pași concreți, pe care ți-i prezentăm în articolul de mai jos. Descoperă cum poți redacta un CV care să te ajute în obținerea unui job mai bun.

1. Începe cu secțiunea „Despre mine'

Prima secțiune din CV-ul tău este o introducere despre tine, care să cuprindă, pe scurt, experiența ta profesională, axându-te mai ales pe realizările tale la locurile de muncă. Această secțiune poate cuprinde și obiectivul tău profesional. 

Angajatorii vor să vadă încă de la începutul CV-ului că știi ceea ce-ți dorești în plan profesional, că ai o direcție bine definită. Poți fi sincer și să menționezi că nu ai experiență pentru jobul la care aplici, dar îți dorești să înveți și să-ți pui în valoare anumite abilități deprinse la alte joburi.

2. La finalul CV-ului, adaugă referințe

Referințele din cadrul CV-ului sunt contactele unor persoane cu care ai lucrat îndeaproape sau care te cunosc destul de bine și te pot recomanda mai departe la locurile de muncă viitoare. 

Acestea sunt persoane ale căror informații de contact le oferi profesioniștilor în recrutare, astfel încât aceștia să poată garanta caracterul, abilitățile și performanța ta în muncă. Descoperă în această rubrică ce sunt referințele și cum le poți menționa în CV-ul tău. 

3. Menționează experiențele și realizările tale profesionale

Realizările tale nu trebuie să fie spectaculoase, ci exemple concrete despre ceea ce ai făcut pentru a te adapta, pentru a crește și pentru a-ți menține performanța în timpul pandemiei. Dau bine la CV exemplele în care ai făcut mai mult cu mai puține resurse, în care ți-ai depășit targetul, ai adaptat serviciile la comportamentul în schimbare al clienților, ai coordonat de la distanță echipe sau ți-ai folosit inteligența emoțională pentru a gestiona relațiile cu echipa, clienții. 

O altă situație  este cea în care poate ți-ai pierdut jobul și în perioada cât ai căutat un alt job, ai investit în tine, în deprinderea unor abilități, în cursuri de formare. Menționează acele activități / task-uri  pe care nu ai crezut niciodată că le vei face, dar cu toate acestea le-ai îndeplinit cu succes. 

4. Adaugă abilitățile și competențele tale

Pe lângă joburile pe care le-ai avut și rezultatele obținute la fiecare din ele, în CV este bine să menționezi și abilitățile de tip soft skills și competențele profesionale. Poți să le treci sub formă de listă la finalul CV-ului și le poți evidenția și în dreptul fiecărei experiențe profesionale, prin exemple despre cum ai folosit abilitățile respective. Adaugă și limbile străine cunoscute, acestea sunt și vor fi foarte apreciate de către companii. 

Pentru competențele profesionale, poți folosi și exemple, și rezultate în cifre pe care să le evidențiezi în cadrul secțiunilor în care descrii ce experiențe profesionale anterioare ai avut. 

5. Citește de câteva ori CV-ul și corectează toate exprimările care nu te reprezintă

La final, înainte să aplici pentru joburi, citește CV-ul din nou și corectează toate exprimările care nu îți plac sau modifică-le pe cele care nu te reprezintă foarte bine. CV-ul este o carte de vizită și este important să te reprezinte cât mai bine, natural și autentic. De aceea, caută să te exprimi într-un fel clar, concis, armonios, personal și de înțeles cât mai bine pentru angajatori și recrutori. 

Poți da CV-ul și unor prieteni care să-l citească înainte să-l trimiți mai departe angajatorilor sau înainte să aplici la un job pe care ți-l dorești. Dacă scrii în limba engleză, poți folosi un instrument care să te ajute să redactezi mai bine, cum este acesta. 

Photo by Burst / Pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Publicitate